TDP Başkanı Sarıgül'den İsrail'in Mescid-i Aksa saldırılarına tepki:

- "Filistinli kardeşlerimizin haklarını, hukuklarını koruması için elimizden gelen bütün çabayı ve bütün mücadeleyi en iyi şekilde vereceğiz"

11 Mayıs 2021 Salı 15:58
TDP Başkanı Sarıgül'den İsrail'in Mescid-i Aksa saldırılarına tepki:

KIRKLARELİ (AA) - Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa'da cemaate saldırmasına tepki gösterdi.

Sarıgül, partisinin Babaeski İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

İl Başkanı Birol Haker, İlçe Başkanı Hakan İnanç ve partililer tarafından il binası önünde karşılanan Sarıgül, makamda partililerle bir süre sohbet etti.

Sarıgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail'in Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere yönelik saldırılarına değinerek bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

İbadet eden insanların üzerine ateş açmanın hiçbir şekilde açıklanabilir bir davranış olmadığını belirten Sarıgül, "İnsan hakları ve demokrasi iki yüzlü söylemlerle korunamaz. Haksızlık ve zulüm karşısında susmak inançlarımızla asla bağdaşmaz." dedi.

Yaşanan zulüm karşısında ABD, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletlerin neden ses çıkarmadığını merak ettiğini dile getiren Sarıgül, "Nerede insan hakları savunucuları? Biz Türk insanı olarak, Müslüman insanı olarak 'incinsen de incitme' kültüründen geliyoruz. Ama şunu bilmenizi istiyorum ki Filistinli kardeşlerimizin haklarını, hukuklarını koruması için elimizden gelen bütün çabayı ve bütün mücadeleyi en iyi şekilde vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Filistin'de zulme uğrayanların yanında olduklarını ifade eden Sarıgül, şunları kaydetti:

"Bu mübarek günde kim olursa olsun, hangi ırktan, hangi kültürden, hangi inançtan, hangi mezhepten olursa olsun ibadet yapan insanların üzerine ateş açmak ne yazık ki 21. yüzyılda kabul edilir bir olay değildir. Amerika'yı kınıyorum. İsrail'i kınıyorum. Avrupa Birliğini kınıyorum. Özellikle ve özellikle Amerika, Sayın Biden buradan sana seslenmek istiyorum; senin ülkende bir kilise de ibadet eden insanların üzerine ses bombası atılsa, o insanların üzerine kurşunla gidilirse Amerika Başkanı olarak ne düşünürsün? Bu açıklamaları yapıyorsan Amerika Başkanı olarak sana da yazıklar olsun."

Sarıgül daha sonra esnaf ziyaretinde bulunarak vatandaşlarla sohbet etti.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37