Tekirdağ'da "TBMM'nin Açılışı ve Birinci Dönem Mebusu Diyap Ağa" konferansı düzenlendi

23 Nisan 2021 Cuma 17:46
Tekirdağ'da

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Balkan Araştırmaları ve Uygulama ve Araştırma Merkezince (BALKAM) "TBMM'nin Açılışı ve Birinci Dönem Mebusu Diyap Ağa" konferansı düzenlendi.

BALKAM Müdürü Doç. Dr. Sezai Öztaş'ın moderatörlüğünü yaptığı, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selma Yel'in konuşmacı olarak katıldığı söyleşi çevrim içi gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Yel, konferansta yaptığı konuşmada, TBMM'nin açılışının 101. yılının kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

TBMM'nin zor şartlarda açıldığını ve Diyap Ağa'nın açılış için mücadele eden önemli isimlerden olduğunu ifade eden Yel, şunları kaydetti:

"Büyük Türk devletlerine baktığımızda hep iç karışıklıklar nedeniyle yıkıldıklarını biliyoruz. O yüzden 'Türk çok rahat devlet kurar, Türk çok rahat devlet yıkar' diye söyleriz. Bu yıkılışlardan sonra da küçük devletlerin oluştuğunu görürsünüz ama hiç biri 100. yılını görememiştir.

Bu nedenle eskiden 'acaba Türkiye 100. yılını görecek mi?' diye endişem vardı. Türkiye 100. ve 101. yılını muhteşem bir şekilde gördü. Denizlerin hakimi bir Türkiye ortaya çıktı. Doğu Akdeniz'de sesimiz çıkıyor, eski kültür coğrafyamızda artık 'bizde varız' diyoruz. Biz 100. yılı geçtik ve bu şekilde devam edeceğiz."

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin de TBMM'nin 101. açılış yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını dile getirerek, Prof. Dr. Yel'e verdiği bilgiler için teşekkür etti.



Anahtar Kelimeler:
TekirdağKonferansTBMM
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37