Tuzla'da öğrencilerin yazdığı hikaye kitabının geliri kanserli çocuklara bağışlanacak

26 Aralık 2021 Pazar 13:40
Tuzla'da öğrencilerin yazdığı hikaye kitabının geliri kanserli çocuklara bağışlanacak

İSTANBUL (AA) - Tuzla'da ilkokul öğrencilerinin koronavirüs salgınından etkilenerek yazdıkları hikaye kitabından elde edilecek gelir, kanserle savaşan çocuklara destek olmak için LÖSEV'e bağışlanacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tuzla Orhanlı İlkokulu'nda 2-E sınıfında okuyan 20 öğrenci, özel bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Öğrenciler, öğretmenleri Cansel Deveci'nin yardımlarıyla koronavirüs salgınından etkilenerek hikaye kitabı yazdı.

İsmini "Çikilop" koydukları ormanda geçen hikayede, salgın hastalığının etkilediği canlılar, doktor olan baykuş tarafından geliştirilen aşı ile tedavi görüyor. Minik öğrenciler anlattıkları hikaye ile aşının önemine dikkati çekerken, masal kitaplarının basılması için Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'dan destek istedi.

Minik öğrenciler, basılacak kitabı öğretmenlerine ve ailelerine satarak elde edilecek gelirle kanserle savaşan çocuklara umut olmak istiyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orhanlı İlkokulu sınıf öğretmeni Cansel Deveci, "Masalımıza sağlık" adını verdikleri kitapla koronavirüs salgını konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti.

Konuyu Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı'ya ilettiğini kaydeden Deveci, "Kendisinden de sağ olsun olumlu cevaplar aldım. İlk öğrencilerimle paylaştım. Kitabımız basıldığı zaman önce öğrencilerimize birer tane hatıra vereceğiz. Sonrasında da geri kalan kitapları öğretmen arkadaşlarımıza, yakın çevremize satarak buradan elde edeceğimiz gelirleri kanser hastalığı ile savaşan çocuklara ve LÖSEV'e bağışlayacağız." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
öğrenciKitapTuzla
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37