Uludağ'da yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan iki kişiyi arama çalışmaları

- Aramalara katılan bir gönüllünün dereye düşmesi nedeniyle kurdukları çadırda geceleyen 4 kişilik ekibe ulaşıldı - Bursa Valiliği: - "259 kurtarma personeliyle aktif olarak iki dağcıyı arama çalışmalarına, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle hava şartlarının müsaade ettiği durumlarda devam edilmektedir"

04 Aralık 2019 Çarşamba 17:31
Uludağ'da yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan iki kişiyi arama çalışmaları

BURSA (AA) - Uludağ'da kaybolan iki arkadaşı arama çalışmalarına katılan 4 kişilik ekip, üyelerinden birinin dereye düşmesi nedeniyle geceyi bölgede kurdukları çadırda geçirdi.

Bursa Valiliğinden alınan bilgiye göre, AKUT Arama Kurtarma Derneği gönüllülerinden 4 kişi, arama çalışmalarına dün Gölçukuru mevkisinde devam etti.

Geçen pazar günü kaybolan Mert Alpaslan (31) ve Efe Sarp (37) için yürütülen aramalar sırasında ekip üyelerinden biri, dereye düştü. Bu kişiyi kurtarma çalışmaları akşam tamamlandı. Bunun üzerine ekip, geceyi bölgede geçirmeye karar verdi.

AKUT Arama Kurtarma Derneği, AFAD ve jandarmadan oluşan ekipler, kurdukları çadırda geceleyen bu kişilerin güvenli dönüşünü sağlamak için yola çıktı. Gölçukuru mevkisinde AKUT gönüllüleriyle buluşan ekiplerin dönüşe geçtiği öğrenildi.

- "Gece ulaşımı zor olduğu için gündüzü bekledik"

AKUT Operasyon Lideri Serkan Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, verilen görev üzerine dün öğle saatlerinde bir ekibin, iki arkadaşı aramaya çıktığını anımsattı.

Gerekli teknik malzemeyi ayarlayarak 4 kişilik ekibi dün bölgeye gönderdiklerini ve saat 12.00 sularında arama faaliyetlerine başlandığını belirten Kaya, "Gece saatlerinde ise ip manevraları sırasında malzemeleri eksilmiş. Bu malzemeler bitince bir noktada kalmışlar. Daha sonra bize telsizle bilgi verdiler. Gece ulaşımı zor olduğu için gündüzü bekledik. Arkadaşlarımız gece çadır kurup bölgede konakladı." dedi.

Kaya, söz konusu ekibin arama alanının Maden ve Göller Bölgesi olduğunu aktardı.

Ekibin kaybolmadığını dile getiren Kaya, "AFAD, JAK ve AKUT ekibi şu an bizim ekibimize ulaştılar. Herhangi bir sıkıntı yok. Arkadaşlarımızın sağlık durumları gayet iyi. Saatte 100 metre ilerlenebilen bir ortamdan bahsediyoruz." diye konuştu.

- 4 kişinin araçların bulunduğu bölgeye intikalleri sağlanıyor

Valilikten yapılan açıklamada, 4 kişilik AKUT personelinin Gölçukuru Yaylası yakınlarında bölgenin sarp olması ve öngörülemeyen durum dolayısıyla geceyi, çadır kurarak bu bölgede geçirdikleri belirtildi.

Açıklamada, AFAD, JAK, ANDA ve AKUT ekiplerince bugün saat 16.00'da ulaşılan AKUT personelinin yaklaşık 1,5 saat içinde araçların bulunduğu bölgeye intikallerinin sağlanacağı bildirildi.

- Aramalara 259 personelle devam ediliyor

Valilikten yapılan bir diğer açıklamada, dün 23.00'ten itibaren kar yağışının devam ettiği ve şu anda kar kalınlığının 20 santimetre olduğu belirtildi.

Sabah saatlerinden itibaren havanın kapalı ve sisli olması nedeniyle arama faaliyetlerine katılan bir Jandarma İnsansız Keşif Uçağı (JİKU) ve iki helikopterin hava durumuna göre yapılacak değerlendirme sonucunda faaliyetine devam edeceği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Karada aramaya ve kurtarmaya katılan birlikler ise 9 Jandarma Asayiş Timi, 7 Jandarma Özel Harekat (JÖH) timi, 2 Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi olmak üzere 159 personel, ayrıca 25 AFAD personeli ve 75 sivil arama kurtarma ekibiyle toplam 259 kurtarma personeliyle aktif olarak iki dağcıyı arama çalışmalarına, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle hava şartlarının müsaade ettiği durumlarda devam edilmektedir."

Son Güncelleme: 04.12.2019 18:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37