Zeytinburnu Belediye Başkanı Arısoy, Veliefendi Mahallesi İşçi Blokları malikleri ile buluştu:

- "İşçi Blokları'ndaki 305 bağımsız bölümün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın uhdesinde bulunan Rezerv Konutlar ile takas görüşmeleri sürecinin başarıyla nihayete ereceğine inanıyorum"

10 Aralık 2021 Cuma 16:44
Zeytinburnu Belediye Başkanı Arısoy, Veliefendi Mahallesi İşçi Blokları malikleri ile buluştu:

İSTANBUL (AA) - Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, ilçede kentsel dönüşümde kullanılmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca üretilen rezerv konutların takas görüşmelerinin devam ettiği Veliefendi Mahallesi İşçi Blokları malikleri ile bir araya geldi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre Ömer Arısoy, Veliefendi Mahallesi İşçi Blokları malikleri ile buluşmasında, hak sahiplerinin merak ettiği soruları yanıtladı.

Askeri Lojmanlar'ın yıkılmasıyla başlayıp, Zeytinburnu Millet Bahçesi ve hemen bitişiğinde yer alan rezerv konutların ilçeye kazandırılmasına kadarki sürece ilişkin bilgi veren Arısoy, rezerv konutların bitme aşamasına geldiğini, bu sayede takasa konu edilen alandaki vatandaşların daha evleri yıkılmadan yeni evlerine yerleşeceklerini belirtti.

İlçe sakinlerinin depreme dayanıklı, güvenli evlerde yaşamasını istediklerini ifade ederek, bu konuda hak sahiplerinden destek isteyen Arısoy, "Bu işte sizleri düşünmekten başka en küçük bir menfaatimiz yoktur. Gayemiz, Zeytinburnu'muzun kentsel dönüşümüne bir katkı daha sağlamaktır." ifadelerini kullandı.

Kentsel Dönüşüm Ofisi'nde hak sahipleriyle görüşmelerin devam ettiğini aktaran Arısoy, şunları kaydetti:

"Elimizde 340'a yakın konut var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, elinde arsa kalmak kaydıyla bu konutları dönüştürmek istiyor. Neden Veliefendi İşçi Blokları? Çünkü sizlerden dönüşüm için yoğun talepler geliyordu. Önceliğin sizlerde olması gerektiğini düşündük ve öyle de yaptık. Bu takas görüşmelerinin olumlu sonuçlanacağına, dönüşümün de başarıyla gerçekleşeceğine inanıyorum. Kentsel dönüşümde rıza ve mutabakat bizim birinci önceliğimiz. Aslında burada olmamızın nedeni sizlerin rızasını almaktır."

Veliefendi İşçi Blokları'nın eski ve depreme dayanıksız yapı stoklarına sahip olması nedeniyle kentsel dönüşüm için en fazla talep alınan bölgeler arasında yer aldığını vurgulayan Arısoy, "Bu sebeple önceliği buraya vermemiz gerektiğini düşündük ve beraberce bir yola çıktık. İşçi Blokları'ndaki 305 bağımsız bölümün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın uhdesinde bulunan Rezerv Konutlar ile takas görüşmeleri sürecinin başarıyla nihayete ereceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Arısoy, rezerv konutlarla takas görüşmeleri sürecinde sıklıkla akıllara takılan arsa, konut metrekareleri ve değerlerle ilgili sorulara ilişkin ise şunları kaydetti:

"Konutlarınıza olduğu gibi rezerv konutlara da bir değer biçildi. Sizlere değer bazlı bir takas öneriyoruz. Bugüne kadar 'Dairemize düşük bir değer biçildi.' diyen bir komşumuza rastlamadım. Rezerv konutlara da yüksek diyen olmadı, orada da piyasa rayiçleri belli. Takasın gerçekleşebilmesi için komşularımızın toplu hareket etmesi şart. Daire daire, bina bina takas yaparak mesafe alınamaz. Çünkü takas yapıldıktan sonra Bakanlığımızın elinde yeni konutları inşa edecek bir alan kalması gerekiyor. Projenin devamlılığı buna bağlı. Bu takasın sizler için bir şans olduğunu düşünüyorum."

Zeytinburnu Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından ilçedeki kentsel dönüşümde kullanılmak üzere rezerv konut talebinde bulunmuş, buna istinaden ilçede iki bölgede inşa edilen 340 konut rezerv konut olarak değerinde takas yöntemiyle kullanılmak kaydıyla belediyeye verilmişti.

Rezerv konutlar, eski ve depreme dayanıksız olması nedeniyle Veliefendi Mahallesi'nde yer alan İşçi Blokları'ndaki daire ve dükkan sahiplerine teklif olarak sunulmuştu ve halihazırda görüşmeler devam ediyor.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37