01 Haziran hepimizin doğum günü olsun

11 Mart tarihi itibarı ile hayatımıza giren Koronavirüs salgını dolayısı ile ne kadar büyük sıkıntılar ile karşı karşıya kaldığımız, ne büyük zahmetler çektiğimiz hepimizin malumu, ancak çektiğimiz bunca sıkıntı sonrasında feraha çıkacağımız için zorda olsa olup biteni kabullenmek durumunda kaldık.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
01 Haziran 2020 Pazartesi 11:05
01 Haziran hepimizin doğum günü olsun

11 Mart tarihi itibarı ile hayatımıza giren Koronavirüs salgını dolayısı ile ne kadar büyük sıkıntılar ile karşı karşıya kaldığımız, ne büyük zahmetler çektiğimiz hepimizin malumu, ancak çektiğimiz bunca sıkıntı sonrasında feraha çıkacağımız için zorda olsa olup biteni kabullenmek durumunda kaldık.

Geçtiğimiz hafta medyanın karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan başta şehirlerarası yolculuk yasağının kaldırılması ile başlayan bir dizi yasağın “01 Haziran tarihi itibarı ile kaldırılacağını böylelikle Türkiye’nin aylar sonra normalleşme sürecine döneceğini” açıklaması ile hepimiz derinden bir “Oh” çektik.

Her ne kadar 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile ilgili olağanüstü bir serbestiyet açıklaması yapılmadığı ve hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılacağı ile ilgili bir açıklama gelmese bile önümüzdeki hafta itibarı ile bu konularla ilgili de bir rahatlama olacağını düşünüyoruz.

11 Mart tarihinden yaklaşık 80 gün sonra iyiden iyiye sıkıntıya giren hayatımızın yeniden düzene girmesinin başlangıç tarihi olan 01 Haziran tarihini bu bakımdan biz çok ama çok önemsiyoruz. Bütün dünya ülkeleri gibi bizim içinde büyük öneme haiz tarihler vardır ve o tarihler asla unutulmaz.

Bu bakımdan bize 01 Haziran tarihini kalan ömrümüz boyunca asla unutmayacağız, Allah ömür verdikçe her 01 Haziran tarihinde çevremizde bulunan kim varsa 01 Haziran tarihini ve o tarihi hazırlayan şartları dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışacağız.

65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız için uygulanan sokağa çıkma yasağı bilindiği gibi 12.00-20.00 saatleri arasında uygulanmıyordu, Pazar günü bizde “Acaba vatandaş ne durumda.?” diye düşünürken arayan bir yakınımız “Biz 6-7 kişi dışarıya çıktık, kaymakamlık binasının bünyesindeki parkta oturduk sohbet ediyoruz, vaktin varsa gel” çağrısını alınca “işte aradığımız fırsat ayağımıza geldi” diyerek Kaymakamlık binasına gittik.

65 yaş üstü vatandaşlarımız zaman zaman sızlansalar da konulan yasakların aslında kendi sağlıkları için olduğunu biliyorlar, “Bu günlerde gelip geçecek, bizde kendi sağlığımız için belli bir süre daha sokağa çıkamayacağız” diyerek kendilerini teselli ediyorlar.

O sohbet sırasında 65 üstü tüm yakınlarımıza “ Korona dolayısı ile uygulanan yasakların çok önemli bir kısmı 01 Haziran tarihinde sona eriyor, İnşallah vatandaşlarımız 01 Haziran tarihinden sonra yöneticilerimiz tarafından önerilen kurallara uyarlar, hem kendilerini hem de başkalarını sıkıntıya sokmazlar, 01 Haziran tarihi hepimiz için çok önemli isterseniz bundan sonra hepimizin doğum tarihi 01 Haziran olsun” şeklindeki teklifimizi oy birliği ile kabul ettiler.

Bu kadar büyük sorunların yaşandığı sadece bizim ülkemizin değil dünyada var olan tüm insanların muzdarip olduğu Koronavirüs salgınının sona ermesi herkes gibi bizimde en büyük temennimiz, Bu bakımdan yasakların  çok büyük oranda kaldırıldığı 01 Haziran tarihini biz “yeniden doğmak” olarak değerlendiriyor ve bu tarihi doğum günümüz olarak kabul ediyoruz.

Çok daha sağlıklı günlere ulaşmamız dileği ile.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37