1.5 milyon lale toprakla buluşturuluyor

1.5 milyon lale toprakla buluşturuluyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
14 Kasım 2016 Pazartesi 13:18
1.5 milyon lale toprakla buluşturuluyor
Büyükşehir, baharda kenti süsleyecek 1 milyon 500 bin lale soğanını toprakla buluşturuyor.
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi baharda boy gösterecek lale soğanlarının ekimine başladı. Sekapark başta olmak üzere Gebze, Başiskele ve yürüyüş yolunun bazı kesimlerine ekilecek lale soğanları gün yüzüne çıkmak için nisan ayını bekleyecek. Sekapark’ın simgesi haline gelen ve gelenekleşen laleler vatandaşların ilgi odağı oluyor. Bu yıl kent genelinde 1 milyon 500 bin lale soğanı ekilecek.
 
15 TEMMUZ KÖPRÜSÜ
Toplam 10 bin metrekare alana ekilen farklı renklere sahip laleler kenti süsleyecek. Sekapark’a ekilen lalelerle bu yıl farklı figürler ortaya konuyor. Spiderman, kardan adam, penguen ve 15 Temmuz Köprüsü en çarpıcı figürler olacak. Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’na bağlı 130 kişiden oluşan 7ekip, lale soğanı ekimi yapıyor. Ekip çalışmalarında 5 farklı özel tür kullanılıyor.   
 
LALE SATIŞI DEVAM EDİYOR
Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen talep üzerine Belsa önü ile Yürüyüş Yolu’nun Yeni Cuma Fevziye camileri mevkiinde lale satışı yapılıyor. Vatandaşlar aldıkları bu lalelerle nisan ayının ilk haftasında yapılacak ‘En Güzel Laleyi Siz Yetiştirin’ yarışmasına katılabilecek. 
Son Güncelleme: 14.11.2016 13:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37