banner55

15 Temmuz şehitleri anısına 8 kilo altından tank yaptı

15 Temmuz şehitleri anısına 8 kilo altından tank yaptı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
13 Mayıs 2017 Cumartesi 11:39
  15 Temmuz şehitleri anısına 8 kilo altından tank yaptı



KAHRAMANMARAŞLI kuyumcu Mehmet Reyhanlıoğlu, FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olanların anısına 8 kilo 24 ayar saf altından tank yaptı. Reyhanlıoğlu, yaptıkları tankın paha biçilemez olduğunu söyledi.

Kuyumcu Mehmet Reyhanlıoğlu, atölyesinde 15 Temmuz şehitleri anısına 8 kilo 24 ayar saf altın kullanarak tank yaptı. Reyhanlıoğlu, 10 ayda tamamı altından yapılan tankı, kentte dün 13'üncüsü açılan Ortadoğu Kahramanmaraş Altın Mücevher Gümüş ve Saat Fuarı'nda sergilemeye başladı. Saf altın kullanılan tankı 15 Temmuz şehitleri anısına yaptıklarını söyleyen Reyhanlıoğlu, tankı satmayacaklarını ve müzede sergileyeceklerini belirtti. Reyhanlıoğlu, şöyle dedi:

"Bugün yaşıyorsak, gerçekten evimize rahatça gidebiliyorsak, çocuklarımızı sevebiliyorsak 249 şehidimizin sayesinde yaşıyoruz. Şehitlerin anısına yapıldığı için tanka hem maddi, hem de manevi olarak değer biçilemez. Onları unutmamak, o günü yaşatmak, nesilden nesile bunu unutturmamak adına kendi müzemize koyacağız bu tankı."

50 BİN LİRALIK FİNCAN TAKIMI

Fuarda sergilenen ilginç ürünlerden biri de Kahramanmaraşlı bir diğer kuyumcu Hacı Öz tarafından yapılan altın işlemeli kahve takımı. Fuara gelen kadınların yoğun ilgi gösterdiği 2 fincan, 1 şekerlik ve 1 tepsiden oluşan ve etrafı 22 ayar altınla kaplanıp zümrüt ve zirkon taşlarla süslenen kahve takımının fiyatı ise 50 bin lira. 

Tepsi ve fincanları Kütahya'dan aldığını belirten Hacı Öz, kahve takımının tamamının büyük bir sabır gerektiren ve 1,5 ay süren el işçiliği ile yapıldığını söyledi. Öz, "300 gram 22 ayar altınla el işiyle işlenen ve üzerinde zümrüt taşların bulunduğu güzel bir takım ürettik. Bu fincanla kahve içmenin bedeli ise 50 bin lira" diye konuştu. 



Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 13.05.2017 11:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37