1915çanakkale Köprüsü’ne Avrupa Çelik Köprü ödülü

DL E&C, Limak, SK ecoplant ve Yapı Merkezi ortaklığıyla hayata geçirilen 1915Çanakkale Köprüsü dünya çapında ödüller almaya devam ediyor. Dev proje son olarak; Avrupa Yapısal Çelik Birliği (ECCS) tarafından köprülerde çelik kullanımını teşvik etmek amacıyla her iki yılda bir verilen Avrupa Çelik Köprü Ödülü’ne layık bulundu.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Ağustos 2022 Pazartesi 12:21
1915çanakkale Köprüsü’ne Avrupa Çelik Köprü ödülü

DL E&C, Limak, SK ecoplant ve Yapı Merkezi ortaklığıyla hayata geçirilen 1915Çanakkale Köprüsü dünya çapında ödüller almaya devam ediyor. Dev proje son olarak; Avrupa Yapısal Çelik Birliği (ECCS) tarafından köprülerde çelik kullanımını teşvik etmek amacıyla her iki yılda bir verilen Avrupa Çelik Köprü Ödülü’ne layık bulundu.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) idaresinde DL E&C, Limak, SK ecoplant ve Yapı Merkezi ortaklığı tarafından yapılan 1915Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu küresel değerlendirmelerde ödül almayı sürdürüyor. Türkiye’nin gururu olan dev proje, Avrupa Yapısal Çelik Birliği (European Convention for Constructional Steelwork - ECCS) tarafından, günümüzün modern köprülerinde çelik kullanımının ön planda tutulmasını teşvik etmek amacıyla her iki yılda bir verilen Avrupa Çelik Köprü Ödülü’ne layık bulundu. Seçici jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde 1915Çanakkale Köprüsü, San Francisco’daki Golden Gate Köprüsü’ne kardeş bir yapı ve bölgenin yeni sembolü olarak tanımlandı.

MEGA MÜHENDİSLİĞE ÖVGÜ

2023 metrelik orta açıklığıyla ‘dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü’ ve 334 metre tepe noktasıyla ‘dünyanın en yüksek kuleli asma köprüsü’ unvanına sahip olan 1915Çanakkale Köprüsü, Avrupa Yapısal Çelik Birliği tarafından modern mega mühendisliğin önemli bir örneği olarak adlandırıldı. Proje, Karayolu ve Demiryolu Köprüleri Kategorisi’nde Avrupa’nın en iyisi seçildi.

Jürinin yaptığı değerlendirmede, Avrupa'yı Asya'ya bağlayan 1915Çanakkale Köprüsü, San Francisco'daki Golden Gate Köprüsü'ne kardeş olarak görülürken, aynı zamanda bölgenin yeni sembolü olarak anıldı.

Jüri üyelerinden, ECCS’nin ilk kadın yönetim kurulu üyesi, ilk kadın başkanı, beş yıl ara ile iki kez başkanlık yapmış olan, ECCS Silver Medal ve Charles Massonnet Bilim Ödülü sahibi Prof. Dr. Nesrin Yardımcı Tiryakioğlu ödül ile ilgili yaptığı açıklamada;

“1915Çanakkale Köprüsü, bölgedeki kuvvetli rüzgarlara ve deprem risklerine dayanıklı şekilde inşa edildi. Bu mega mühendislik yapısı, mimari açıdan da büyük beğeni topladı. Dört yıllık rekor sürede inşaatı tamamlanan asma köprüde, yapıya uygun yüksek mukavemetli çelik kullanımı, operasyonların daha hızlı, sağlam ve dayanıklı yürütülmesini sağladı. 1915Çanakkale Köprüsü günümüzün modern çelik yapıları için zengin bir örnek oluşturuyor.” dedi.

ÖDÜLLER EYLÜL’DE İSTANBUL’DA SAHİPLERİNE TESLİM EDİLECEK

Avrupa Çelik Köprü Ödülleri, Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) tarafından ECCS ile koordineli olarak düzenlenen 10. Uluslararası Çelik Köprüler Sempozyumu (SBIS 2022) ile eşgüdümlü olarak 21 Eylül 2022 tarihinde İstanbul’da InterContinental Otel’de gerçekleştirilecek ödül töreninde sahiplerini bulacak.

1915Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi hakkında bilgi için: http://www.1915canakkale.com

ÇOK A.Ş. hakkında

Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme A.Ş. (ÇOK A.Ş.), 2017 yılında Malkara-Çanakkale Otoyolu (1915Çanakkale Köprüsü dahil) projesini gerçekleştirmek üzere kuruldu. Türkiye’den Limak ve Yapı Merkezi, Güney Kore’den DL E&C ve SK ecoplant şirketleri ÇOK A.Ş.’nin dört ortağıdır. Yapı Merkezi, 1965 yılından bu yana, Limak ise 1976 yılından bu yana ulusal ve uluslararası büyük çaplı müteahhitlik projelerine imza atan Türkiye’nin önde gelen inşaat firmalarındandır. DL E&C, 1939 yılından bu yana, SK ecoplant ise 1977 yılından bu yana büyük çaplı genel müteahhitlik işlerini gerçekleştiren Güney Kore'nin önde gelen inşaat firmalarındandır. Bu dört firma, eşit ortak olarak 1915Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu Projesi’nde birlikte çalışmaktadırlar.

http://www.1915canakkale.com

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37