banner55

2 milyon biberiye fidesi toprakla buluşuyor

Büyükşehir’in destek verdiği Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Projesi’nde dikim zamanı. Haziran’da hasat edilecek 2 milyon biberiye fidanı toprağa ekiliyor.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
30 Eylül 2020 Çarşamba 11:31
2 milyon biberiye fidesi toprakla buluşuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra’nın tarımsal kalkınmasına destek sağlamak amacıyla geliştirilen Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Projesi kapsamında 2 milyon biberiye fidesi toprakla buluşuyor. Çarpan etkisiyle Kandıra ekonomisine 80 milyon liralık girdi sağlanması hedeflenen projenin dikim şenliği 2 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın da katılacağı program Kandıra Duracalı Köyü’nde saat 16.00’da başlayacak.

GETİRİSİ YÜKSEK ÜRÜNLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çiftçiye daha yüksek gelir getiren ürünlerin yetiştirilmesini tercih edilmesini tavsiye ediyor. Bu kapsamda “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Üretim Teşvik” projesini uygulamaya koyan Büyükşehir, Biberiye, Tıbbi Nane ve Oğul Otu yetiştiricilerine destek veriyor.

1100 DÖNÜM ALANDA ÜRETİM

Kandıra’da 100 kişiye 1100 dönüm alanda üretime başlanacak projeyle Kandıra ekonomisine 5 yılda 28 milyon doğrudan katkı sağlanacak. Çarpan etkisi ile ekonomik girdi 80 milyon TL’ye ulaşacak.

KANDIRA’NIN HİKAYESİ OLACAK

Büyükşehir, ekilen bitkilerin yağlarının çıkarılması için 40 dönüm alana tesis kuracak. Yağ Borsası’nın Kocaeli’de kurulması için girişimlerde bulunan Büyükşehir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen törende TÜBİTAK MAM ile ilaç, kozmetik ve takviye gıda üretimi protokolü imzalamıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kandıra’nın hikayesinin bu proje ile yazılacağını vurgulamıştı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37