banner55

‘AFAD Acil’ uygulaması hayat kurtaracak

21 Ocak 2022 Cuma 16:06
‘AFAD Acil’ uygulaması hayat kurtaracak

AFAD Niğde İl Müdürü Selami Kılıçel yaptığı basın açıklamasında 2021 yılını değerlendirirken 2022 ile ilgili de planlanan projeleri anlattı.Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- Pandemi nedeni ile oldukça zor bir süreç atlattıklarını ifade eden Kılıçel,  Afet Eğitim Yılı kapsamında 2021 yılı içerisinde Niğde'de 272 bin 549 kişiye afet farkındalık eğitimi verdiklerini söyledi. Artan deprem ve sel baskını gibi afetlere karşılık AFAD’ın yeni uygulamasından söz eden AFAD İl Müdürü Selami Kılıçel; AFAD Acil uygulamasıyla ekiplerden yardım istemek artık çok daha kolay olacak, dedi.

Kılıçel; ‘’2021 yılında pandemi devam ettiği için bayağı zor süreçler geçirdik fakat biz afet farkındalık eğitimlerimize devam ettik. 2021 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen afet eğitim yılı kapsamında Niğde'de 272 bin 549 kişiye Afet Farkındalık Eğitimi verdik. Aynı süreç içerisinde İl Afet Risk Azaltma Planı hazırlandı. Bu planımız kitaplaştırıldı ve planın sonucunda 57 adet eylem planı ortaya çıktı. Oluşabilecek afetlerle ilgili, afetleri ortadan kaldırabilmek, kaldıramıyorsak bile etkilerinizi en aza indirebilmek amacımız. 2021 yılında ülkemizde yangınlar ve seller meydana geldi. Bu bölgelerde Niğde Afad olarak görev aldık. Bu konuda personelimizle beraber tecrübe kazandık. 2022 yılında da Afet Farkındalık Eğitimleri okullarda devam edecek." dedi. 

Geliştirilen AFAD Acil uygulamasının detaylarını da anlatan Kılıçel uygulama sayesinde ekiplerden yardım istemenin artık çok daha kolay olacağını belirtti. Kılıçel; ‘’ İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘AFAD ACİL MOBİL’ uygulamasını vatandaşlarımız kullandıkları akıllı telefonlara indirdiklerinde herhangi bir acil durumda veya afete maruz kaldıkları an acil arama yapabilecekler, gidecekleri toplanma alanlarını navigasyonlu bir şekilde görebilecekler. Aynı zamanda enkaz altında kaldılarsa ya da konuşabilecek durumda değillerse ‘Enkaz altındayım, açamıyorum, kayboldum ‘ gibi kısa yol butonları ile  112 acil merkezine anında ulaşabilecekler. ’dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37