Akademisyenlerin de olduğu 14 kişi gözaltına alındı

Akademisyenlerin de olduğu 14 kişi gözaltına alındı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Aralık 2016 Salı 09:48
Akademisyenlerin de olduğu 14 kişi gözaltına alındı
İZMİR Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY, soruşturması kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesine yönelik İzmir merkezli 4 ilde yapılan operasyonda aralarında profesörlerinde bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Savcının talimatıyla hareket geçen Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir, İstanbul, Adana ve Manisa'da daha önceden adresleri belirlenen 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Haklarında gözaltı kararı bulunan 30 şüpheliden 14'ü gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında iki profesör ile kapatılan Gediz Üniversitesi'nde çalışanlar olduğu belirtildi. 

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde bulunan bilgisayarların imajları alındı. Şüphelilerin, FETÖ/PDY örgütünün haberleşme programı olarak kullandığı ByLock ile Bank Asya'da hesapları olduğu, örgütsel faaliyetlerde bulunup, örgüte eleman kazandırdıkları öğrenildi. Polis, diğer 16 kişinin yakalama çalışmasının devam ettiğini belirtti. 

Geçtiğimiz günlerde, darbe girişimi sonrası kapatılan ve Katip Çelebi Üniversitesi'ne devredilen ve adı 'Bakırçay Üniversitesi' olarak değişen Gediz Üniversitesi' E- Blok 3'üncü katında bulunan konferans salonunun tavan arasına gizlenmiş Jammer (telefon sinyal bozucu) bulunmuştu. 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 20.12.2016 09:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37