Aksaray haritada yeniden kızardı (ÖZEL HABER)

Konya,Aksaray ve Sakarya geçen haftanın "yüksek riskli" grubunda yer alırken, bu hafta "çok yüksek riskli" illerin arasına katıldı.

25 Şubat 2021 Perşembe 01:15
Aksaray haritada yeniden kızardı (ÖZEL HABER)

Ayşe ALP (Aksaray Olay Haber)

Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilere göre COVID-19 vaka sayılarında artış görülen Aksaray’da vatandaşlardan alınan tedbirlere uyulması istendi.

Sağlık bakanlığı'nın yayınladığı,100 binde haftalık vaka sayılarına göre Konya, Aksaray ve Sakarya geçen haftanın 'yüksek riskli' grubunda yer alırken, bu hafta "çok yüksek riskli" illerin arasına katıldı.

Toplum sağlığının korunması, virüsün yayılımının engellenmesi ve salgınla mücadelenin başarıya ulaşmasının alınan tedbirlere tam olarak uyulmasından geçiyorken, Aksaray’da son haftalarda, bu kurallara uyulmadığı gözlendi.

Sağlık Bakanlığı'nca alınan tedbirler ve İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına uyulması büyük önem arz etmesine rağmen, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının arkasından, hafta başında sabahın erken saatlerinde, hükümet meydanı,Ulu cami önü, parklar, bahçeler ve marketler tıka basa, sosyal mesafe hiçe sayılarak dolduruldu.

Uygulamadaki tedbirlerin etkin şekilde denetlenmesine rağmen, vatandaşların köşe kapmaca oynayarak güvenlik güçlerine zor anlar yaşatıyor.

Bir ara, Aksaray’da salgın yayılımın düştüğü haberleri ile bir rahatlama yaşayan Aksaray halkının tedbirlere riayet etmemesi bugün itibarıyla, Aksaray’ı salgının en çok yayılım gösterdiği 10 ilden bir tanesi haline getirdi.

Aslında, illerin nüfus oranları ele alındığında, bu  sıralamanın daha üst sıralarda da yer aldığı gözle görülüyor.

Son verilen veriler ve tabloya göre Aksaray, Corona yayılımının hız gösterdiği ilk üç il arasında yer alıyor. Yetkililer, tehlike çanları çalmaya başladığı andan itibaren yeni tedbirler alarak, kent genelindeki riski azaltmaya çalışıyor.

İL HIFZISIHHA'DAN ACİL KARAR

İl Hıfzısıhha Kurulu ise acil aldığı karar ile saat 21:00’dan sonra sokağa çıkma kısıtlamasına, hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan kişiler ile saat 10:00-13:00 saatleri arası haricinde sokakta bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, saat 13:00 ile 16:00 saatleri arası haricinde sokakta bulunan 20 yaş altı gençlere yönelik yapılan denetimlerde,adli ve idari cezaların işletileceğini açıkladı.

COVID-19 tedbirlerine yönelik denetimler daha etkin şekilde uygulanacağı belirtilen açıklamada, Tüm vatandaşların uygulamadaki tedbirlere ve kısıt kararlarına uymamanın büyük önem arz ettiği söylendi.

Hiç kimsenin sağlığının başka bir insan tarafından tehlikeye atılmaması gerektiği vurgulanan açıklamada; tedbir ve kısıt kurallarının uyulmasında daha etkin denetimlerin gerçekleştirileceği vatandaşların normal hayata dönüş çabalarına destek vermesi gerektiği hatırlatıldı. Akşam 21:00’dan sonraki kısıt uygulaması, hafta sonu sokağa çıkma yasağı kurallarının etkin şekilde denetleneceği de vurgulanan açıklamada vatandaşların adli ve idari cezalarla karşılaşmamaları için alınan tedbir ve kısıt kurallarına mutlak suretle riayet etmelerinin gerektiği bildirildi.

 

 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37