Albima, Çayırova’da müslüman oldu

Albima, Çayırova’da müslüman oldu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Mayıs 2017 Cuma 19:10
Albima, Çayırova’da müslüman oldu


Moldovya uyruklu Albima, Çayırova Müftülüğü’ne yaptığı müracaatın ardından Kelime-i Şahadet getirerek müslüman oldu.

14 yıldır Çayırova’da yaşayan Moldovyalı Albima, önceki gün İslamiyet’i seçerek müslüman oldu. Müslüman olmasının ardından Nisanur ismini alan kadın kendisini yeniden doğmuş gibi hissettiğini belirtti. 

MÜFTÜ BİNGÖL ŞAHİTLİK ETTİ
Çayırova Müftüsü Yusuf Bingöl ve müftülük personelinin de katılımıyla gerçekleşen merasime Moldovya vatandaşı Albima’nın yakınları da katıldı. Müftü Bingöl’ün İslam dini ve Peygamber efendimizi anlattığı konuşmanın ardından dualar eşliğinde İslam dinini kendi hür iradesi ile seçtiğini belirten Albima, Kelime-i Şahadet getirerek, müslüman oldu.
ALBİMA: İSLAM EN DOĞRU KARARDIR
Uzun zamandır İslamiyet ile ilgili araştırmalar yaptığını belirten Nisanur, en doğru kararının İslamiyeti seçmek olduğunu belirtti. “Kendi hür iradem ile müslümanlığı tercih ediyorum diyen Nisanur” , evde el emeği ile yaptığı çeşitli hediyeleri de Müftü Yusuf Bingöl’e armağan etti.


MÜFTÜ BİNGÖL: MUTLU OLDUK
Nisanur’un müslüman olmasının ardından ise Çayırova Müftüsü Bingöl, kendisine İslam’ın şartlarını anlatarak bir adet Kuran-ı Kerim meali ile dinimizi ve Peygamberimizi anlatan çeşitli Diyanet yayınları armağan etti. 

Nisanur hanımı tebrik eden Müftü Bingöl; “Elbette bugün ayrıca mutlu olduk. Hak dini İslamiyet’i tercih eden kardeşimiz hidayete erecektir. Umarım bundan sonraki hayatında İslamiyet’i yaşamaya ve yaşatmaya devam edecektir” dedi.


Haber:Bülent Kömürcü 


Son Güncelleme: 05.05.2017 19:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37