Alevi Türküleri Musa Eroğlu

Mersin’in Mut ilçesinde doğan sanatçı 1946’lı Musa Eroğlu günümüze kadar sesiyle konuşulan ve kalitesi hiç değişmeyen

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Nisan 2019 Çarşamba 14:45
Alevi Türküleri Musa Eroğlu



Mersin’in Mut ilçesinde doğan sanatçı 1946’lı Musa Eroğlu günümüze kadar sesiyle konuşulan ve kalitesi hiç değişmeyen sesi ile tanınan nadir sanatçılar arasında ön planlardadır. 7 kardeşin ikinci büyüğü olan sanatçı ortaokulu Mut ilçesinde bitirmiştir. Bir süre sonra Ankara’ya giden sanatçı radyo sanatçısı olabilmek için imtihanlara girer ama kesinlikle kazanamaz.

1971 yılında tekrar tekrar inat edip çalışıp sınavlara ve denemelere giren bu sefer kazanıp başarılara yelken açmıştır. İlk şarkısını plağını askerden hemen dönüşte çıkaran Eroğlu’nu herkes gönülden tebrik etmişti, çünkü o hiç durmamış askerde de beste yapmış ve vatanına da hizmet etmiştir. Alevi türküleri kategorisinde büyük bir hizmet vermiş yeri geldiğinde ücretsiz konserler vererek referansını büyütmüştür.

TRT repertuar’ına büyük katkılar sağlayan ve beraber iş yapan sanatçı daha sonra ‘Mihriban’ isimli şarkısı ve bestesiyle tüm Türkiye onu tanır hale gelmişti. Günümüzün en çok izlenen dizisi ‘Çukur’ dizisine konu olan büyük yürekli şarkı Vartolu tarafından çok sevilmese de ‘çukur’ dizisinin en çok sevilen müziği haline geldi. Şarkısı diziden sonra tekrar satışa konularak büyük gelirler elde eden sanatçı bunun büyük kısmını yetiştiği ilçeye bağışlayarak gönüllere ismini kazıdı. Tutulan şarkısı Mihriban ona o kadar şey kattı ki her verdiği konserde ilk açılış şarkısı oldu ve müzik store da tekrar gündeme gelerek büyük gelirler elde etti.

1.
 
2.
 
3.
 
4.
 
5.
 
6.
 
7.
 
8.
 
9.
 
10.
 
11.
 
12.
 
13.
 
14.
 
15.
 
16.
 
17.
 
18.
 
19.
 
20.
Son Güncelleme: 04.07.2019 11:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37