Anadolu basına destek teklifine TBMM'den red

Anadolu basına destek teklifine TBMM'den red

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
03 Ekim 2019 Perşembe 14:19
 Anadolu basına destek teklifine TBMM'den red


AK Parti
ile MHP oyları ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Anadolu basının sorunlarına çözüm için yapılan oylama reddedildi.

Tekirdağ CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygün’ün TBMM’ne CHP adına verdiği yerel basına destek paketi araştırma önergesi siyasi partilerin grup başkanvekillerinin söz alarak basına destek olunması yönündeki konuşmalarının ardından yapılan oylamada kabul edilmedi.

CHP, İYİ Parti ve HDP’ den destek gören öneri, MHP grup başkanvekili Erkan Akçay’ın basına destek konuşmasının ardından her ne kadar kabul görecek nitelikte olsa da oylamaya geçildiğinde Ak Parti ile birlikte MHP’de araştırma önergesine ret oyu vererek Anadolu basınını bir kez daha hüsrana uğrattı.

ANADOLU YOK EDİLMEK İSTENİYOR

Millet meclisinde basına destek için CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün'ün teklifinin AK Parti ve MHP'li vekillerce reddedilmesinden sonra konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, “Anadolu basınını yok etmek istiyorlar" dedi.

TGF Genel Başkanı Karaca konu ile ilgili şu görüşlere yer verdi:

Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz en çok Anadolu basınını vurmuştur. Bugün yerel medya can çekişmektedir.

Halkın haber alma özgürlüğü adeta hiçe sayılarak, yasalaştırılmayan ve kontrol edilemeyen internet medyası ve sosyal medya gerçek habercilik yapan büyük bir kısım fikir işçisinin işsiz kalmasına sebebiyet vermektedir.

TBMM’sinin son oturumunda basının sorunları ile ilgili verilen araştırma önergesinin ret edilmesi Anadolu Basınını hüsrana uğratmıştır.

BİK kayıtlarına göre halen resmi ilan alan 1000 civarında yerel gazete mevcut olup, kapanan gazete sayıları hızla artmakta bu nedenle birçok fikir işçisi işsiz kalmakta, basın da işsizlik çığ gibi büyümektedir. 

Mesleki sorunlarımız dağ gibi büyürken, hemen her alanda, kamuoyunun sorunlarının çözümünde tarihin her döneminde öncü ve örnek olan gazetecilerin maalesef bu günlerde sorunlarının çözümüne çare bulacak siyasiler samimi davranmamaktadır. 

Gazetecilerin çalışma koşulları giderek kötüleşmekte, işsizlik artmaktadır. Bugüne kadar 10 bini aşan işsiz gazeteci sayısına her gün yenileri eklenmektedir. Sorunların aşılmaması durumunda işsizlik sayısı ve kapanan gazete sayıları korkunç rakamlara ulaşacaktır.

Ekonomik zorluklar yaşayan Anadolu basını adeta cayır cayır yanıyor. Son 3 yılda kapanan gazete sayısı 1000’in üzerinde. Bu yıl kapanacak gazete sayısı 250’yi bulacak. Son olarak, Türkiye’nin en büyük şehir gazetesi Olay’ın kapanacağı haberi morallerimizi sıfıra düşürdü. Yıllardır haykırıyoruz ancak sesimizi duymak istemiyorlar. Bir kez daha iktidar partisi ve ortağına çağrıda bulunuyoruz. Bu tutumunuz Anadolu basınının bitmesine neden olacaktır. Son kez bir değerlendirme yaparak sorunun çözümü noktasında gereğinin yapılmasını bekliyoruz.

Son Güncelleme: 03.10.2019 14:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37