Ankara'da Tulumtaş Mağarası günyüzüne çıkıyor

Ankara'da 1992 yılında Çevre Otoyolu inşaatı sırasında dinamit patlaması sonucu gün yüzüne çıkan Tulumtaş Mağarası, Gölbaşı Belediyesi tarafından turizme açılıyor.

07 Nisan 2021 Çarşamba 12:58
Ankara'da Tulumtaş Mağarası günyüzüne çıkıyor

ANKARA (İGFA) - Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde Tulumtaş Mağarası'nı gün yüzüne çıkarmaya çalışan belediye, inşaat çalışmaları başlayan mağaranın güzelliklerini yakında vatandaşlar buluşturmaya hazırlanıyor.

Tulumtaş Mağarası’nın ihale sürecinin tamamlandığını ve mağarada inşaat çalışmalarının başladığını kaydeden Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, oluşumu 1 milyon yıl öncesine dayanan, sarkıt, dikit ve sütunların yer aldığı mağaranın adeta görenleri büyülediğini belirterek, mağaranın yüksekliğinin 30-40 metreye ulaştığını kaydetti.  

“Tulumtaş Mağarası’nın üç bölümden oluştuğunu kaydeden Ramazan Şimşek, mağarada ziyaretçilerimize keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak kafeterya, sine vizyon salonu yanı sıra tuvalet, bilet gişesi ve mescitin bulunacağını söyledi. 500 metrekare büyüklüğünde otopark alanı bulunan mağaranın içine, doğal doku bozulmadan yürüyüş alanları eklendiğini kaydeden Başkan Şimşek, mağaranın içerisinde bulunan 100 metre uzunluğundaki bu yolun seyir alanı olarak da değerlendirildiğini belirterek, "Yapılar doğal yapıya zarar vermeyecek şekilde projelendirilmiş ve uygulamaya geçildi. Ankara’da turizm algısını değiştirecek bir yenilik. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi göstermesini bekliyoruz" diye konuştu. 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37