Av. Kocaman: Milletimizin hizmetkarıyız

Covid-19 salgını sonrasında 1 Haziran’dan itibaren normalleşme sürecine girildiğini belirten Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Milletimizin her zaman hizmetkarıyız” açıklamasında bulundu.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Haziran 2020 Cuma 19:53
Av. Kocaman: Milletimizin hizmetkarıyız

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını önlemleri Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın öncülüğünde başarıyla uygulandı. 1 Haziran itibariyle başlayan normalleşme sürecinde belediye ekipleri gereken tedbirleri alarak çalışmalarına devam ediyor.

MESAİ MEFHUMU GÖZETMEDEN

Kartepe Belediyesi bünyesinde kurulduğundan bu yana örnek projelere imza atan Alo Evlat Sağlık Kulübü ekipleri, Covid-19 salgını başlangıcından itibaren mesai mefhumu gözetmeden 65 yaş üstü vatandaşlarımız dahil olmak üzere ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımızın istek ve taleplerine cevap verdi. Ayrıca sokağa çıkma kısıtlaması olduğu günlerde de Kartepelilerin bütün ihtiyaçlarını karşıladı.

65 YAŞ ÜSTÜNE SINIRLAMA

Ülke genelinde 1 Haziran ile başlayan normalleşme sürecinde alınan tedbirler kapsamında “65 yaş üstü vatandaşların Pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında istisna kapsamında olması ve 0-18 yaş grubunun Çarşamba ve Cuma günleri saat 14.00-20.00 arasında sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak” genelgesi uyarınca Alo Evlat Sağlık Kulübü ekipleri, Kartepelilerden gelen bu yöndeki istek ve talepleri de hız kesmeden yerine getirdiler.

NÜFUSUN İKİ KATI MASKE DAĞITILDI

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın yakından takip ettiği maske seferberliğinde Kartepe genelinde nüfusun iki katı maske dağıtıldı. Maske üretiminde önemli bir sorumluluk alan Kartepe Belediyesi, günde 6 bin maske üretim kapasitesiyle çalışarak, bugüne kadar yaklaşık 325 bin maske dağıttı.

15 BİN HİJYEN PAKETİ DAĞITILDI

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 15 bin adet hijyen paketi, Kartepe Belediyesi Alo Evlat Sağlık Kulübü ekipleri tarafından Kartepe’de yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza dağıtıldı. Belediye marifetiyle üretilen maskeler, kamu kurumları, taksi durakları, Emniyet güvenlik noktaları ve pazar yerleri gibi genel ortak kullanım alanlarında Kartepelilere dağıtılmakla birlikte, haftalık 10 bin civarında maske de mahalle sakinlerine dağıtılmak üzere 32 mahalle muhtarına ulaştırıldı.

ALO EVLAT HER ZAMAN YANINIZDA

Covid-19 salgını önlem tedbirlerinde Kartepe genelinde görev yapan sağlıkçılara 2 bin 892 paket ara öğün, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 4 bin 188 gıda kolisi, 8 bin 936 öğün sıcak yemek, 3 bin 935 adet ekmek dağıtımının yanı sıra Evde Bakım Hizmeti (YAŞ-BAK) tarafından ilçe sınırlarında bulunan kimsesiz, felçli ya da 65 yaş üzeri hasta ve yaşlılara bin 499 enjeksiyon, tansiyon, şeker ölçümü, pansuman ve serum takılması gibi ayakta tedavi doktor gerektirmeyen sağlık hizmeti verilirken, günlük olarak ilaç, alış-veriş, fatura ödeme, maaş çekimleri gibi ihtiyaçlardan bin 154 istek ve talep karşılandı.

YENİ DÖNEMDE YATIRIMLARA DEVAM

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Covid-19 salgını sürecinde bakanlıklarımız tarafından gönderilen genelgeler eksiksiz bir şekilde Kartepe genelinde uygulandı. Bu süreçte ekiplerimiz 7/24 görevlerinin başında olarak örnek bir çalışma sergilediler. 1 Haziran itibariyle normalleşme süreci ile birlikte genelgeler uygulanırken, hizmetlerimize de hızlanarak ve ivme kazanarak devam edeceğiz. Her zaman milletimizin hizmetkarıyız” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37