Bakan Ersoy: "Bursa medeniyetler şehridir"

29 Aralık 2021 Çarşamba 14:15
Bakan Ersoy: "Bursa medeniyetler şehridir"

Bursa'nın '2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti' seçilmesinden dolayı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın katılımıyla 'Bursa'nın Kültür Logosu' tanıtım toplantısı yapılıyor. BURSA (İGFA)- Kültürel değerleri, doğal zenginlikleri ile dünya çapında markalaşma  yolunda ilerleyen Bursa, Türk dünyasının UNESCO'su olarak da tanımlanan 'Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı-Kültür Başkenti' kapsamında '2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti'  seçildi. 

Bursa'nın 2022 yılında  Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesi sebebiyle  planlanan projelerin ayrıntılarını paylaşmak üzere Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın katılım gerçekleştirdiği basın toplantısı düzenleniyor. 

'AMACIMIZ DÜNYA ÇAPINDA MARKALAŞMAK'

Projelerin tanıtıldığı basın toplantısı, Bursa tanıtım filminin gösterimiyle başladı. Programda konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Kadim tarihi ile farklı medeniyetlerin buluşma noktası olan, Türk şehri, Osmanlı payitahtı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 4. büyük şehri, tarihin, kültürün, tabiatın, tarımın, turizmin, sanayinin önde gelen şehri Bursa'mızın Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesini çok kıymetli buluyoruz Amacımız dünya çapında markalaşmak ve Türk dünyası gelenek ve göreneklerini tüm dünyaya tanıtmak" dedi. 

Tarihi Baharat Yolu ile Tarihi İpek Yolu'nun kesiştiği ticaretin önemli noktalarından olan Bursa'nın  '2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti' seçildiğini dile getiren Aktaş,  Bursa'nın tüm değerleri ve zenginlikleri ile  turizmden aldığı payı daha da artırmak için yoğun çaba harcadıklarını belirtti. 

Bursa'nı tarihi yapıları ile açık hava müzesini andırdığını belirten Aktaş, "Şehrimizin bilinirliğini artırmak için Bursa'ya gönül vermiş tüm paydaşlarımızla devamlı çalışıyor ve yeni projeler üretiyoruz. Ulusal ve uluslararası birçok etkinlik düzenliyoruz.

Türkiye'nin en köklü festivallerinden biri olan Uluslararası Bursa Festivalinin 59'uncusunu bu yıl Ağustos ayında gerçekleştirdik. TÜRKSOY ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde de: Ata Sporları, Sergiler, Kültür Sanat Faaliyetleri, Sempozyum ve Yayınlar, Türk Dünyası Müzeler Buluşması  faaliyet gerçekleştireceğiz. Bizim arzumuz, TÜRKSOY ile bu iş birliğini arttırmak ve şehrimizin tanınırlığını tüm dünyada sağlamak" ifadelerini kullandı.

'2022 YILI BURSA İÇİN ÖNEM ARZ EDİYOR'

Başkan Aktaş, "2022 yılı, Bursa için önem arz eden, yıl dönümleri ve etkinliklerin Bursa'da bir araya geldiği bir olacak. 2022, Mevlid yazarı Süleyman Çelebi Hazretleritnin vefatının 600. anma yılı, aynı zamanda Bursa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü. 4. Dünya Göçebe Oyunları da bu yıl İznik ilçesinde gerçekleştirilecek. 

4. Dünya Göçebe Oyunları da bu yıl İznik ilçesinde gerçekleştirilecek. Tüm bunların yansıra Bursa'nın, 'UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı' listesine de dahil edilmesiyle 2022, 'Türk Dünyası Kültür Başkenti' Bursa için şehrin tanıtımı, değerlerinin dünyaya anlatılması, turizm ve hizmet sektörünün canlanması açısından kent ekonomisine ciddi katkıların olacağı bir yıl olacak" dedi. 

'BURSA ANADOLU'NUN BATIYA AÇILAN KAPISI'

"Tarım, turizm, kaplıca ve spor kenti olan Bursa'nın her köşesinde Osmanlı'nın damgasını görüyoruz" diyen Bursa Eski Valisi İzzettin Küçük  yaptığı konuşmada,  "Bursa'nın 2022 Yolu Kültür Başkenti olmasında Büyükşehir Belediyesine ve Kültür Başkanlığımıza teşekkür ediyorum" dedi.

'BURSA'NIN TARİHİNİ ÖĞRENİP GELECEĞE AKTARMALIYIZ' 

Bursa'nın 2022'de Kültür Başkent'i seçilmesinden dolayı basın toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bursa'ya dair her ayrıntıyı vermeye zaman yetmez. Çünkü Bursa medeniyetler şehridir. Çünkü burası tarihe yöne veren, Osmanlı'ya kadar dünya tarihinin değişiminin yaşandığı yer. Bursa UNESCO'da da yerini aldı. Şunu unutmayalım, var olanı anlatma değil var olma sebebini anlatmak esas olmalı. Gezmek görmek ayrı, bilmek ayrıdır" dedi. 

 

"Bursa'nın kültürünü, tarihini öğrenip geleceğe aktarmalıyız. Farkı ortaya koymak budur" diyen Bakan Ersoy, "Bursa tarihi, kültürü, inanç ve eşsiz coğrafyasıyla yüksek potansiyel taşımaktadır. Bursa'nın tanıtılması sadece  şehre değil dünyaya tanıtılmalı. Gerçekleştirilecek etkinliklere destek veriyoruz. Bursa'yı hak ettiği konuma yükseltiyoruz.  Türk Dünyası Kültür Başkenti gibi önemli işhanı Bursa'ya kazandırdığımız için onur duyuyorum. 2022 yolunda herkesi Bursa'ya ziyaret etmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı. 

 

 

  https://twitter.com/bursabuyuksehir/status/1476134209853038592

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37