Bakan Işık vatman koltuğuna oturdu

Bakan Işık vatman koltuğuna oturdu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Haziran 2017 Cumartesi 15:08
  Bakan Işık vatman koltuğuna oturdu

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, İzmit'te yeni hizmete alınan hafif raylı ulaşım sistemi Akçaray tramvayının vatman koltuğuna oturarak açılış seferini yaptı. Bakan Işık, tramvayın yerli üretim olduğunu ve Türkiye'de Türkler'in yapığı her şeyi küçümseyen bir zihniyet olduğunu söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Akçaray Tramvay Projesi İzmit Otogarı ve Sekapark güzergahında bugün ilk seferini yaptı. Tramvayın ilk seferine Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve çok sayıda kişi katıldı. Vatman koltuğuna oturan Bakan Işık, Türkiye'de Türklerin yaptığı her şeyi küçümseyen bir zihniyet bulunduğunu ifade ederken şöyle dedi:

"Bu projede firma seçimi yapılırken Büyükşehir Belediye Başkanımız da firmanın mutlaka yerli olmasını ve yerli üretim makineleri kullanılması konusunda o zaman bir fikir birliğimiz vardı. Bu proje Türkiye'nin neleri başarabildiğinin ve neleri başarabileceğinin de güzel bir göstergesi. Bu projeye ilk başlandığı zaman Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini ifa ediyorduk ve o dönem de en büyük önceliğimiz Türkiye''nin bu noktada yerli üretime geçmesiydi. 

Bugün bunun özelikle hayata geçmiş olması bizim için ayrı bir mutluluk. Türkiye'de Türklerin yaptığı her şeyi küçümseyen bir zihniyet var. Maalesef bunlar Türk aklı bu işe erer mi? Türkler bu işlerden anlar mı kompleksini maalesef atamadılar üzerlerinden. Ama bugün bu millete, bu milletin evlatlarına imkan verildiği zaman güzel örneğini de birlikte yaşıyor olmaktan ayrı bir mutluluğumuz var."

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz’a kadar ücretsiz olacak Akçaray'ın İzmit’te ulaşımın rahatlamasına, yaşamın kolaylaşmasına aracı olmasını dilediğini ifade ederek şöyle dedi:

"Şehir içlerinde böyle büyük projeleri yapmak gerçekten çok zordur. Bu çok büyük bir zahmet ve meşakkat gerektirir. Hem projeyi yaptıranlar ve yapanlar açısından hem de şehrin halkı açısından son derece zor bir dönem olur bu imalat süreci. İzmit halkının gösterdiği sabırdan dolayı, gerçekten anlayıştan dolayı halkımıza teşekkür ediyoruz. Artık Akçaray hizmette ve 15 Temmuz’a kadar ücretsiz olarak halkımıza hizmet vermeye devam edecek. Ondan sonra da normal seferlerine başlamış olacak." 

Akçaray’ın zor bir proje olduğunu belirten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "İlk seferimize Bakanımız kaptanlık yaptı. Gayet de güzel oldu. Hiçbir olumsuzluk yaşamadık. Tabi proje zor bir projeydi. Hayat devam ederken İzmit gibi yoğun bir şehirde sıkıntılar çektik. İzmit halkımızın sabrından dolayı halkımıza ve esnafımıza teşekkür ediyoruz. İzmit’imize ve ülkemize hayırlı olsun" diye konuştu.

AKÇARAYIN ÖZELLİKLERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Akçaray Tramvay Projesi İzmit Otogarı ve Sekapark güzergahında seferlerini gerçekleştirecek. Renginin ve isminin halkoylamasıyla belirlendiği Akçaray toplamda 12 vagondan oluşuyor. Tramvay aracın 300 yolcu kapasitesine sahip ve azami 80 km hıza ulaşabiliyor. 


Son Güncelleme: 17.06.2017 15:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37