Bakan Kurum: Fahiş kiraları şikayet edebilirsiniz

26 Mayıs 2022 Perşembe 12:28
Bakan Kurum: Fahiş kiraları şikayet edebilirsiniz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kira artışının enflasyon üzerinde yapılamayacağını söyledi. Bakan Kurum, bunun üzerinde artış olması durumunda kiracıların kendilerine şikayette bulunabileceğini açıkladı.ANKARA (İGFA)- Kira artış oranıyla ilgili devletin açıkladığı tavan fiyat olduğunu söyleyen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TÜFE dışındaki kira güncellemesini ancak 5 yılda bir yapılabileceğini söyledi.

Kanal D'de yayımlanan Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı'nın sunduğu ''Neler Oluyor Hayatta?'' programına konuk olan Bakan Kurum, canlı yayında soruları yanıtladı.

"Kiracınızla oturur konuşur yapabilirsiniz, bunun dışında bir güncelleme yapamazsınız" diyen Bakan Kurum, "Hakkı olmayan kira artışları talep edip, böyle kontratlar yapıyorlar. Biz bunun açıkçası takibini Hazine ve Maliye Bakanlığımız bir fiil yapıyor. Bu konuda kiracıların bir şikayetleri söz konusuysa bakanlıklarımıza bu şikayetlerini iletebilirler. Biz mevcut sözleşmeleri, beyannameleri inceleyerek, bu konudaki hukuki süreci başlatabiliriz" diye konuştu.

https://twitter.com/csbgovtr/status/1529711800400289792

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37