banner55

Bakan Yanık Türkiye'nin Ulusal Beyanı'nı paylaştı

15 Haziran 2022 Çarşamba 16:21
Bakan Yanık Türkiye'nin Ulusal Beyanı'nı paylaştı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Birleşmiş Milletler (BM) Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme'nin (EHİS) 15. Taraf Devletler Konferansı'na video mesajla katılarak Türkiye'nin Ulusal Beyanını paylaştı.ANKARA (İGFA) - Birleşmiş Milletler (BM) Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme’nin (EHİS) Taraf Devletler Konferansı’nın 15. Oturumu başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, bu yıl “Covid-19 Bağlamında ve Ötesinde Engellilik Kapsayıcı ve Katılımcı Toplumlar İnşa Etmek” ana teması ile gerçekleştirilen konferansın genel oturumuna video mesaj yoluyla katıldı.

Video mesajında Türkiye’'nin Ulusal Beyanını paylaşan Yanık, COVID-19 salgını hayatın her alanında önemli zorluklar oluşturduğunu ve engelli bireylerin en çok etkilenenler arasında olduğunu bildiklerini belirterrek, "Türkiye, pandemiye rağmen Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme ve 2030 gündemi çerçevesinde engelli bireyleri kapsayıcı bir yaklaşımla hem politika oluşturma hem de politikaların uygulanması açısından önemli adımlar atmaya devam etti. Kimseyi geride bırakmayan bir toplum vizyonuyla hareket eden Türkiye, toplumsal kalkınmanın asli unsuru olarak her bireye öncelik vermektedir. Politikalarımızı ve hizmetlerimizi, insan haklarını temel alan bir yaklaşımla, engelli bireyleri kapsayıcı bir bakış açısıyla oluşturuyoruz. 2005 yılında çıkarılan Engelliler Hakkında Kanun, bu felsefenin en önemli yansıması olan ana politikamızın temelini oluşturmaktadır. Engelli bireylerin katılımı konusunda son yirmi yılda ulaştığımız seviye, gelecek için daha ileri bir noktayı hedeflememizde bize rehberlik etti. Özellikle kapsayıcı bilgi ve iletişim ve teknolojilerin geliştirilmesinde, istihdam çeşitliliğinin artırılmasında ve engelli bireylerin haklarının ve bağımsız yaşamlarının korunmasını destekleyen insani acil durumların ele alınmasında önemli ilerleme kaydedilmemiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Aralık 2021'de 2030 yılına kadar tüm politika ve hizmetlerde bir yol haritası olacak “2030 Engelsiz Vizyonu”nun açıklandığını hatırlatan Bakan Yanık, mesajının sonunda konferansın, pandemi sonrası yeniden yapılanma sürecinde engelli bireylerin haklarının korunması ve güçlendirilmesi konusunda küresel düzeyde önemli görüşler ve katkılar sağlayacağına inandığını vurguladı.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37