banner55

Barınma sorunu için “İzmir Gençlere Kucak Açıyor” projesi

29 Eylül 2021 Çarşamba 15:16
Barınma sorunu için  “İzmir Gençlere Kucak Açıyor” projesi

İZMİR(İGFA)- Son zamanlarda yurt yetersizliği ve ev kiralarının artmasıyla barınma sorunu  yaşayan öğrenciler için İzmir Büyükşehir Belediyesi "İzmir Gençlere Kucak Açıyor" projesiyle gençlere çözüm üretti. 

Gençler için Buca ve Bornova'da yurt kiraladıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, özel yurt sahipleriyle de kontenjan için görüşmelerin devam ettiğini söylemişti. Buca ve Bornova'da yurtların hizmete alınmasından sonra misafirhanelerin de hazırlanacağını belirtilmişti. Barınma ihtiyacını karşılamak için ince ayrıntısına kadar hazırlanan Balçova Umut Atölyesi ve Karşıyaka Örnekköy Sosyal Tesislerine öğrenciler yerleştirilmeye başlandı. Aileleriyle birlikte yerleşmeye gelen öğrenciler çok memnun olduklarını dile getirdi. 

Manisa'dan Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Bölümünü okumaya gelen ve Umut Atölye'sine yerleşen Kader Polat, “Manisa'nın Alaşehir ilçesinden geliyorum. Başvuruda bulunmuştum ve burası da beni barındırmak istedi. Binayı gezdim, gayet de güzel, beğendim. Çok iyi bir aile ortamı var. Kendimi hiç yalnız hissetmeyeceğimi ve o yüzden şanslı olduğumu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Kardeşi Kader ile İzmir'e gelen Sedat Polat da, “Kardeşim üniversiteyi kazandığı günden itibaren yurt sorunu olacağını biliyorduk. Ben de DEÜ mezunuyum. Düşündük ve araştırdık. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin böyle bir projesi vardı ve dahil olmak istedik, başvurduk. Çok kısa sürede bize dönüş yaptılar. Çok teşekkür ediyorum. Sorunu hemen çözdüler. Biz de çok mutluyuz, içimiz rahat. Geldik ve gördük. Öğrenciler için her şey düşünülmüş. Aile ortamı var. Ben de İzmir'de okudum ve bu projelerden faydalandım” dedi. 

 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37