Barış Pınarı Harekatı'nı protesto etmek yasaklandı

Barış Pınarı Harekatı'nı protesto etmek yasaklandı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
10 Ekim 2019 Perşembe 21:40
  Barış Pınarı Harekatı'nı protesto etmek yasaklandı

 

Kocaeli Valiliği, 'Barış Pınarı Harekatı'nı protesto etmek amacıyla yapılacak her türlü eylem ve etkinlikleri yasakladı. 

Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle:

09/10/2019 Perşembe günü saat:16:00 sıralarında, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı “Barış Pınarı Harekatı” nı başlatmıştır.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından başlatılan “Barış Pınarı Harekatı”na yönelik protesto amaçlı Sivil Toplum Kuruluşları, şahıs, gruplar tarafından eylem/etkinliklerin düzenlenebileceği ve bu sebeple karşıt grupların karşı karşıya gelmesi neticesinde müessif olayların yaşanabileceği değerlendirilmektedir.

Kamu düzeninin ve kamu güvenliğinin bozulacağına yönelik ciddi duyumların alınması sebebiyle, sivil toplum kuruluşlarının kendi binalarında, kendi personel ve üyelerine yönelik yapacağı toplantılar ile Devlet Kurum ve Kuruluşlarının program ve etkinlikleri, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların düzenleyeceği gelenek ve göreneklere göre yapacakları programlar, spor faaliyetler ile bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan toplantılar hariç olmak üzere; 

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından başlatılan “Barış Pınarı Harekatı”nı  protesto etmek amacıyla  ilimiz genelinde gerçekleştirilebilecek, açık ve kapalı yer toplantıları, yürüyüş, basın açıklaması,  oturma eylemi, stant açma, çadır kurma, bildiri dağıtma, vb. eylem/etkinlikler ile bu eyleme destek vermek amacıyla eylem ve etkinlik düzenlemek için gelen araçların ve şahısların ilimiz sınırlarına girişlerinin, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince engellenmesi, ayrıca 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 7. ve 17. Maddeleri hükmü gereğince  belirtilen konuların devamı niteliğindeki her türlü eylem ve etkinliklerin Kocaeli İl sınırları içerisinde 10/10/2019 günü saat:00.01’den 24/10/2019 günü saat:00.00’a kadar (15) gün süre ile Valilik Makamı’ nın 09/10/2019 tarih ve 2227 sayılı Olur Emri ile yasaklanmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Son Güncelleme: 11.10.2019 11:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37