banner55

Başkan Büyükakın: Annelere en büyük hediye sağlıktır

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yaşadığımız bu zor zamanlarda Anneler Günü’nün yüzleri gülümseten nadide bir çiçek gibi olduğunu söyledi.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
09 Mayıs 2020 Cumartesi 11:07
Başkan Büyükakın: Annelere en büyük hediye sağlıktır

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yaşadığımız bu zor zamanlarda Anneler Günü’nün yüzleri gülümseten nadide bir çiçek gibi olduğunu söyledi. Tüm annelerin gününü kutlayan Başkan Büyükakın, ‘’Bugün annelerimize en büyük hediye sağlıktır, sizlerin sağlıklı olmanızdır’’ dedi.

Başkan Büyükakın, her yıl mayıs ayının ikinci pazarı kutlanan Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. ‘’Elbette bizim o koca yürekli insanlara olan sevgimiz bir güne sığmaz. Bizim için yılın 365 günü Anneler Günüdür’’ diyen Başkan Büyükakın, mesajında şu ifadelere yer verdi; ‘’Dünyaya gözümüzü açtığımızda ilk onları gördük, ilk onlar ninni söyledi kulaklarımıza, ilk öğretmenimiz onlar oldu. Şefkati, merhameti, sevmeyi ve sevilmeyi onlardan öğrendik. Peygamber Efendimiz diyor ki; ‘Annene hizmet et, çünkü cennet annenin ayakları altındadır.’ Yani cennete açılan kapıdır anneler. Anneler mutluysa aile mutludur. Anneler mutluysa şehir mutlu, ülke mutludur. Anneler mutluysa insanlık mutludur.

Biz de Kocaeli’de annelerimizi hiç unutmadık. ‘Evden Okula Haydi Anneler Spora’ sloganıyla yola çıkan ‘Kocaeli Anne Şehir’ projesi ile şimdiye kadar 12 ilçede, 169 personelimizle, 115 tesiste 63 bin 423 annemize hizmet verdik.

Annelerimiz uzman antrenörler eşliğinde plates, zumba, step-aerobik, fitness ve doğa yürüyüşleri ile spor ve hareket dolu bir yaşama adım attı. Kadın sağlığı eğitimi, sağlık taramaları, sağlıklı beslenme eğitimi ve obezite ile mücadele kapsamında düzenli eğitimlerle sağlıklı kalmalarına yardımcı olduk. Aile yapısını desteklemek amacıyla değerler eğitimi, aile-ebeveyn eğitimi, çocuk gelişimi eğitimi ve çeşitli seminer ve atölye çalışmaları ve eğitim programları düzenledik. Psikolog ve fizyoterapist personellerimizle sunduğumuz danışmanlık hizmetiyle annelerimizin yaşam kalitesini yükselterek, hayata daha pozitif bakmalarını sağladık. Sosyal ve kültürel etkinlikler, tiyatro, sinema ve kültür gezileri ile toplumun bel kemiği olan kadınlarımızın sosyalleşmesine katkı sunduk.

Ve geldik bugünlere…

Önceki yıllarda bugün geldiğinde, tatlı bir telaş içinde olurduk. Annemize ne hediye alacağımızı düşünür, onları mutlu etmenin yollarını arardık. Bugün ise Koronavirüs salgını nedeniyle evlerimizdeyiz. Olsun, eminim hiçbir yere çıkmayıp evde oturduğumuz için onlar daha mutludur, içleri daha rahattır. Zaten hep istedikleri de bu değil mi; evlatları sağlıklı olsun, dizinin dibinde otursun.

Bugün annelerinize onları ne kadar çok sevdiğinizi bir kez daha söyleyin. Özellikle bu günlerde annelerimizin hayır dualarına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.

Ülkemizi etkisi altına alan salgında; evladını kaybeden anneler, annesini kaybeden evlatlar oldu. Hepsine Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bir de hastanelerde bizim için canla başla çalışan sağlık ordumuzun içinde aylardır evine gidemeyen, evlatlarına sarılamayan anneler var. Hepsine sonsuz minnettarız.

Sevgili Kocaelililer, özellikle gençler size sesleniyorum;

Unutmayın anneleri en mutlu edecek hediye; sizin sağlığınızdır, sağlıklı kalmanızdır. O nedenle kısıtlamalara mutlaka uyun, evde kalın. Sokağa çıkmak zorunda kaldığınızda ise sosyal mesafeyi korumaya dikkat edin. Maskenizi takmayı da unutmayın!

Ben başta annem ve eşim olmak üzere; tüm annelerimizle sağlıklı, huzurlu, mutluluk dolu günlerde buluşmayı diliyorum. Tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun, ellerinizden öpüyorum, dualarınızı bizden eksik etmeyin…’’

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37