Başkan Büyükakın: Sahadayız, şantiyedeyiz, milletimizle birlikteyiz

Gebze Arapçeşme Mahallesi’ndeki altyapı çalışmalarını denetleyen Başkan Büyükakın, “Bize yetki veren ve sorumluluk yükleyen vatandaşlarımızın güvenine layık olmak için ter döküyoruz” dedi.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
31 Ağustos 2020 Pazartesi 13:57
Başkan Büyükakın: Sahadayız, şantiyedeyiz, milletimizle birlikteyiz

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, 1390 kilometre uzunluğunda içmesuyu şebekesine ve dört adet içmesuyu deposuna sahip, yıllık su tüketimi ise yaklaşık otuz milyon metreküp olan Gebze ilçesindeki içme suyu altyapı çalışmalarını yerinde denetledi. Etap etap devam eden 1200 milimetrelik CTP ana ishale hattının Arapçeşme Mahallesi’ndeki çelik boru deplase çalışmasını yerinde gören Başkan Büyükakın, “Bize yetki veren ve sorumluluk yükleyen vatandaşlarımızın güvenine layık olmak için ter döküyoruz. Şehrimizin her köşesinde eser ve hizmet üretiyoruz. Bugün buradaki içmesuyu altyapımızda bunun en güzel örneklerinden bir tanesidir. Durmayacağız, her daim ileri ve halkımız için eser üretme istikametinden asla ayrılmayacağız. Milletimize verdiğimiz söz gönül ve eser üretme üzerinedir. Durmak yok, yola devam” açıklamasını yaptı.

DEPLASE ÇALIŞMALARI ÜÇ ETAP HALİNDE PLANLANMIŞTI

1999 yılında İller Bankası tarafından yapılan ve ekonomik ömrünü yitirmiş CTP borularda yaşanan arızalar nedeniyle Adem Yavuz, Cumhuriyet, Mimar Sinan, Yavuz Selim, Ulus, ve Hürriyet Mahallesi üstü Kotları, Mevlana ve İstasyon mahallelerinin bir kısmı, Hacı Halil, Yenikent, Gaziler, Mustafa Paşa, Köşklüçeşme, Osman Yılmaz, İnönü, Güzeller, Kirazpınar, Arapçeşme, Sultan Orhan, Tatlıkuyu, Barış, Muallimköy ve Tavşanlı mahallelerinin su ihtiyacını karşılanmasındaki sorunların önüne geçilmesi için ana isale hattının yenileme ve deplase çalışmalarını üç etap halinde planlanmıştı. İSU tarafından 1480 metre olan ilk çelik boru imalatı tamamlanırken, birinci etap çalışmasında Gaziler dağından inşa edilen yirmi bin metre küplük içme suyu deposu da sisteme dahil edildi. Bu sayede İnönü, Gaziler, Adem Yavuz, Cumhuriyet, Mimar Sinan, Yavuz Selim, Ulus, ve Hürriyet mahallesi üstü kotları ile Çayırova İlçesi; İnönü ve Emek mahallelerinde CTP arızasında yaşanması muhtemel su kesintilerinden etkilenmesinin önüne geçilmiş oldu.

“500 METRELİK ÇELİK BORU İMALATINI TAMAMLADIK”

Gebze Arapçeşme Mahallesi’nde yapımı süren altyapı çalışmaları hakkında İSU Genel Müdürü Ali Sağlık’tan detaylı bilgi alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Birinci etabın tamamlanmasından 980 metre uzunluğunda olan Güzeller Mahallesi, Gençlik Caddesi-1001 Sokak-Namık Kemal Caddesi-Bahar Caddesi güzergâhlarını içeren ikinci etap hakkında da “500 metrelik çelik boru imalatını tamamladık. Devam eden çalışmaların tamamlanmasıyla bu mahallelerimizde ki yenileme çalışması bitirilecektir” açıklamasını yaptı.

“YILSONUNA KADAR TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

İkinci etap çalışmaları ile eş zamanlı olarak devam eden üçüncü etap çalışmasının başlandığını da sözlerine ekleyen Başkan Büyükakın, “Bu etap ise 2120 metre uzunluğunda olup Gaziler Mahallesi, Gaziler Su Deposu-1794 Sokak ile Arapçeşme ve Sultan Orhan Mahallesi, Kavak Caddesi-1046/1 Sokak-1046/2 Sokak-Yeni Bağdat Caddesi-1123 Sokak-1120 Sokak-Kışla Caddesi-İlyasbey Caddesi güzergâhlarını içeriyor. Üçüncü etabın ise bir aksilik olmadığı takdirde yılsonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz” bilgisini verdi.

UZUN SÜRELİ SU KESİNTİLERİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

İSU Genel Müdürlüğünce planlanan tüm etapların tamamlanması ile birlikte Adem Yavuz, Cumhuriyet, Mimar Sinan, Yavuz Selim, Ulus, ve Hürriyet Mahallesi üstü Kotları, Mevlana ve İstasyon Mahallelerinin bir kısmı, Hacı Halil, Yenikent, Gaziler, Mustafa Paşa, Köşklüçeşme, Osman Yılmaz, İnönü, Güzeller, Kirazpınar, Arapçeşme, Sultan Orhan, Tatlıkuyu, Barış, Muallimköy ve Tavşanlı mahallelerini besleyen 1200 milimetrelik CTP ana isale hattı tamamen iptal edilerek yenilenen 4 bin 580 metre uzunluğunda Çelik boru ile uzun süreli su kesintilerinin önüne geçilmiş olacak.

“BAŞARMAK İÇİN SAHADAYIZ, MİLLETİMİZLE BİRLİKTEYİZ”

AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar’ında yer aldığı incelemede, çalışmanın tüm detaylarını gören Başkan Büyükakın, “Bizim millete sözümüz var; ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkartmaktır. İşte bunu da çalışarak ve ter dökerek gerçekleştireceğiz. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedef doğrultusunda icraatlarımızı bir bir yapıyoruz. Bizim sorumluluğumuz yerelde insanımızın daha yaşanabilir bir kentte hayatını sürdürmesidir. Bunu başarmak için de sahadayız, şantiyedeyiz, milletimizle birlikteyiz” vurgusu yaptı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37