Başkan Kocaman: Saray istesinler saray yaparım

Kartepe Belediyesi’nin kadın girişimcileri teşvik etmek amacıyla destek verdiği ilk resmi tescili kadın kooperatifi KARKAD Restoran / Satış Ofisi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Kadınlarımız saray istesinler saray yaparım” açıklamasında bulundu.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
28 Temmuz 2020 Salı 18:04
Başkan Kocaman: Saray istesinler saray yaparım

Kartepe Belediyesi’nin kadın girişimcileri teşvik etmek amacıyla destek verdiği ilk resmi tescili kadın kooperatifi KARKAD Restoran / Satış Ofisi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Kadınlarımız saray istesinler saray yaparım” açıklamasında bulundu.

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın desteği ile kurulan Kocaeli'nin resmi, tescilli, ilk kadın kooperatifi (KARKAD)’ın Acısu Mahallesi’nde Kartepe Belediyesi tarafından yaptırılan restoran / satış ofisi düzenlenen törenle hizmete açıldı. KARKAD bünyesinde Kartepeli kadınlar tarafından üretilen ürünlerin satışı yapılacak.

GENİŞ KATILIM

Karkad’ın açılışına Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğinde AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Av.Emine Zeybek, İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kartepe İlçe Kaymakamı Altuğ Çağlar, İSU Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Karabalık, AK Parti İlçe Başkanı Sadık Yılmaz, İyi Parti İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel ve davetliler katıldı.

BAŞKANIMIZ KOCAMAN YÜREĞİNİ AÇTI

KARKAD’ın açılışında söz alan Kooperatif Başkanı Ece Çiftçi “Biz Kocaeli’nin 9 Eylül 2019 yılında kurulan ilk tescilli kadın kooperatifiyiz. Katlanarak büyümeye devam ediyoruz. Başkanımız Sayın Mustafa Kocaman’ın büyük destekleriyle bugünlere geldik. Başkanımız Kocaman bizlere yüreğini açmıştır. Kadın yaşamın can damarı hayat kaynağıdır. Annedir evin bütün yükünü taşır. Biz de istedik ki evinde bir şekilde hayatını idame ettiren kadınların hayata karışmasını ve bunu üreterek yapmasını istedik. Hayallerimizin peşinden koştuk ve gerçekleştirdiğimize inanıyoruz. Çok şükür bugün buradayız. Bize verdikleri büyük destekten dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.

SARAY İSTESİNLER SARAY YAPARIM

“Bugün kadınlarımız için toplandık” diyen Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Bizim başımızın tacı olan kadınlarımıza destek olmak için bir araya geldik. KARKAD için bana gelindiği zaman çok heyecanlandım. Kartepeli kadınlarımız çok önemli bir başarıya imza atmışlardır. Bu bir başlangıçtır. Kadınlarımız kendi elleriyle bu ürünleri hazırladılar. Burası çok farklıdır. Desteğe ihtiyacı vardır. Buraya sahip çıkmak önemlidir. Başımızın tacı kadınlarımızın başarısı görülmektedir. KARKAD büyüyecektir. Ben bir kardeşleri olarak her zaman yanlarındayım. Saraya ihtiyaçları olsun saray yaparım. Yeter ki onlar üretsinler” açıklamasında bulundu.

HAYATI KADINLARIMIZ GÜZELLEŞTİRMEKTEDİR

“Her zaman takdirle takip ettiğim yüreği kocaman Mustafa başkanımızın davetini başımızın üzerine diyerek buraya geldik diyen “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak “Burada toplanmamızın en önemli nedeni kadınlardır. Dünyanın en lüks lokanta veya en marka yerden alış-veriş yapsanız annenizin yemeğinin yerini tutamaz. Kadın elinin değdiği her yerde bereket olur. Kadınlarımızın her zaman yanlarındayız” ifadelerini kullandı.

APLİKASYON UYGULAMASI HAZIRLIYORUZ

Sözlerine devam eden Çakmak “Kadınlarımız nerede işin içerisindeyse biz de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak yanlarındayız. Burası sembolik olarak bir anlam ifade ediyor eğer annelerimiz, halalarımız, bacılarımız ben üreteceğim diyorsa biz destek olmaya hazırız. KOMEK’te hanımefendilerimiz çok güzel çalışmalar yapıyor. Biz bu ürünlerin ederine satılması için, satıcısı üreticisi belli olmak üzere bir aplikasyon üretiyoruz. Belki burası da entegre olabilir ve müşterisine kargoyla gönderebilir. İşin içinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kartepe Belediyesi olduktan sonra vatandaş vereceği paranın nereye gideceğini biliyor” şeklinde konuştu.

BU ÜLKE KALKINACAKSA HEP BERABER KALKINACAK

AK Parti Kocaeli Milletvekili Av.Emine Zeybek ise “İki gün önce başkanım aradığında Ankara’daydım ve çok heyecanlandım. Benim en büyük heyecanım kadınların ekonomiye can vermesi. Ama evde oturan annelerimizden de biliyoruz ki kadınlar üretir. Bu bir vesileydi kadınlarımızı meslek sahibi yaparak üretim yapmalarını sağlamak. En başta kadınlarımız kendi ihtiyaçlarını giderdi, sonra çocuklarının ihtiyaçlarını giderdi ve bunu bir paraya döndürdü. Kadın vekiller olarak biz bunu çok önemsiyoruz. Siz yeter ki bunu yapacağız deyin ve devletin yanınızda olduğunu bilin. Dışardan göründüğü gibi kolay değildir kooperatifçilik. Bu artarak büyüyerek gelişecektir. İnancım tam. Erkeklerimiz size de söylüyorum lütfen destek olun. Bu ülke kalkınacaksa hep beraber kalkınacak” dedi.

Konuşmaların ardından KARKAD’ın açılış kurdelesini protokol mensupları birlikte yaparak, Kartepeli kadınlar tarafından özel reçeteyle üretilen Kartepe Mantısı ve Kartepe Sarması’nın tadına bakarak, alış-veriş yaptılar.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37