Başkan Kocaman’dan Kadir Gecesi mesajı

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Kadir Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajda hemşerilerinin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni kutladı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
19 Mayıs 2020 Salı 12:24
Başkan Kocaman’dan Kadir Gecesi mesajı

Bin yıldan daha hayırlı Kadir Gecemize bir yıl daha kavuşmanın huzuru ile bu mübarek gecemizi idrak ederken; gücü, imkanı olan herkesin yoksulları, düşkünleri, ihtiyaç sahiplerini düşünmemiz gerekiyor. Dertlilerin derdiyle dertlenmek, hem dinimizin hem erdemli bir insan olmanın gereklerindedir. “Komşusu açken tok yatan bizden değil değildir” felsefesinin mimarı olan bir ecdadın torunları olarak bencillik, kibir, ego, ukalalık bir Müslümana yakışmayan özelliklerdir.

CAMİLERDE DEĞİL DUALARDA BULUŞACAĞIZ

kendimizden uzak tutup, tevazu, yardımlaşma ve dayanışmayı ön plana çıkarmak bir Müslüman olarak en temel ödevlerimizin arasındadır. Mübarek Kadir Gecemizin yüzü suyu hürmetine, Yüce Yaradanın affına ve mağfiretine sığınacağız. Bu yıl ki duamızı camilerimizde hemşehrilerimizle birlikte eda edemeyecek olsak da gönüllerimiz bir olacak ve evlerimizden dualarda buluşacağız. Rabbim iyilik ve hayırlarımızı, kabul ve makbul eylesin. Yanlış ve günahlarımızı af eylesin. Her birimize daha çok hayır ihsan edecek imkanlar nasip eylesin. Bu gece tüm kalbimizle ruhumuza Yüce Mevlamıza dua edeceğiz. Allah dertlilerimize derman olsun, ettiğimiz dua ve ibadetlerimizi kabul eylesin inşallah. Rabbim başta Covid-19 olmak üzere her türlü musibetten korusun.

Başta ülkemiz ve gönül coğrafyamız olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Kadir Gecesini tebrik ederken, bu gecenin feyz ve bereketinden en güzel biçimde nasiplenmeyi, huzur, güven ve barış içinde Ramazan Bayramına kavuşmayı, dünyanın neresinde olursa olsun zulme uğrayan Müslümanların bir an evvel barış ve huzura kavuşmasını Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum.

Son Güncelleme: 19.05.2020 12:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37