Başkan Şayir, Sarışeyhliler’e konuk oldu

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Dilovası Gümüşhane Sarışeyhliler Derneği’nin kahvaltı programına konuk olarak, dernek üyelerine çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Mart 2020 Pazartesi 17:16
Başkan Şayir, Sarışeyhliler’e konuk oldu

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Dilovası Gümüşhane Sarışeyhliler Derneği’nin kahvaltı programına konuk olarak, dernek üyelerine çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Gümüşhane Sarışeyhliler Derneği tarafından hafta sonu düzenlenen kahvaltı programının konuğu olan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, göreve geldiği günden bu yana yapılan hizmetleri anlattı.

KORKMAZ TEŞEKKÜR ETTİ
Yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Dilovası Gümüşhane Sarışeyh Derneği Başkanı Murat Korkmaz, "Düzenlemiş olduğumuz toplantıda hem hemşerilerimizle ve Dilovası Belediye Başkanımız Hamza Şayir ile bir araya gelerek hem birliğimizi sağlamak hem de yaşadığımız kenti konuşmak için bir araya geldik. Kahvaltı programımıza katılan başta misafirimiz Başkan Şayir’e ve tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

CANLA-BAŞLA ÇALIŞIYORUZ

Dernek başkanının konuşmasının ardından konuşan Başkan Şayir ise “Burada güzel bir birliktelik görüyorum. İnşallah bu birlikteliğiniz hiç bozulmaz. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana halka hizmet hakka hizmet düsturu ile yolumuza devam ediyoruz. Biz halkımız için sabahın erken saatlerinde yollara koyulmuş, halkımız için dertlenmişiz. Tüm dünyada krizler ardı ardına gelirken biz bu krizlere, olumsuz koşullara rağmen elimizden gelenin fazlasını yapma gayretiyle hizmetlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz.

DİLOVASI HİZMET ALACAK
Göreve gelmeden önce seçim meydanlarından hep “Üçlü olsun güçlü olsun” dedik.  Bakanlıklar düzeyinde ve Büyükşehrimizin desteği ile de bir çok yapacağız. Çok olumlu görüşmelerimiz var. İnşallah bu üçlü çalışma ile Dilovası muhteşem hizmetler alacak.

276 DÖNÜM ALANI İLÇEMİZE KAZANDIRDIK
Havuzumuz açıldı, yeni halı sahalarımız yapılıyor. Yeni yollarımızı açıyoruz. 276 dönüm alanı Millet Bahçesi olarak ilçemize kazandırdık. 
İlçemize yakışır, halkımızın huzur bulacağı Millet Bahçemizi ilerleyen süreçte hep birlikte açacağız inşallah.
 
Mimar Sinan Mahallemize yakışır bir kır düğün salonu açmak için çalışmalarımız devam ediyor. 6,5 dönüm alana çok güzel bir park yaptık. Tepecik’te 49 dönüm alanı mesire alanı olarak ilçemize kazandırdık. İnşallah ilerde projesini yaparak halkımızın hizmetine açacağız. SİT alanlarının halka açılması için görüşmelerimiz sürüyor. Kısa sürede bu hususta da netice alacağız” dedi.

SANAYİCİLERİMİZİ DE DİLOVASI İÇİN SEFERBER ETTİK 

İstihdama ayrı bir önem verdiklerini belirten Başkan Şayir, “Gençlerimizin istihdamı konusunda elimizden geleni yapmaya çalışılıyoruz. Kurduğumuz İstihdam Birimi ile çok şükür genç arkadaşlarımızı güzel işlere yerleştiriyoruz. Sanayicilerimizle koordineli çalışıyoruz. İMES meslek atölyeleri açıyor. GEBKİM ve Makineciler OSB ile eğitim yatırımı konusunda güzel çalışmalarımız oluyor. Kalifiyeli eleman yetiştirilmesi için ortak projelerimiz olacak" dedi.

GENÇLERDEN PROJE İSTİYORUM
Eğitim konusunda hassas olduğunu belirten Başkan Şayir, “Bizim için her şey çocuklarımızın geleceğidir. Daha güzel bir Dilovası’nda yaşamak onların hakkı. Eğitimli, bilinçli gençlerimizin yetişmesi için çalışıyoruz. Gençlerden proje istiyorum. Ben her zaman gençlerin yanındayım. Onların başarılı olmasını istiyorum. Onlardan tek isteğim sigara ve tüm bağımlılık yapan şeylerden uzak dursunlar.

HALKIMIZ İÇİN DERTLENDİK
Göreve geldiğimiz günden bu yana ‘Yükselen Şehir Dilovası’ için çalışıyoruz. İmkansızlıklara rağmen halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalışıyoruz. İnşallah da getireceğiz. Biz Dilovası için, halkımız için dertlendik. Sizden de ilçemiz adına taleplerinizi bekliyorum. Hep birlikte ilçemiz için çalışalım. Birlikte düşünüp, birlikte hareket edelim. Ekibimizle çalışıyoruz.

KÖMÜRCÜLER OSB KALKACAK
Kömürcüler OSB konusunda tavrımızda, duruşumuzda net. Bakanımız söz verdi çalışması sürüyor. Yer arayışı bitmek üzere alternatifler değerlendiriliyor. Bunun tartışması bile olamaz. İnşallah birkaç aya bitmiş olacak. Bakanımızın kesin talimatıdır" dedi.
 
KORONOVİRÜS KONUSUNDA UYARDI
Başkan Şayir, son olarak tüm Dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’ye de sıçrayan Koronovirüs ile ilgili de vatandaşları uyararak, “Koronavirüs’le ilgili ilçemizde ciddi bir seferberlik başlattık. İlçemizde ki toplu taşıma araçları, okullarımız ve halkımızın ortak alanlarını ilaçladık. İlaçlamaya devam edeceğiz. Sizlerden isteğim bu konuda çok hassas olmanız. Hijyene önem vermeniz, toplu alanlarda muhakkak kurallara uyalım. Panik yapmadan tedbirleri alarak bu zor günleri atlatacağız" dedi.

Son Güncelleme: 16.03.2020 17:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37