Başkan Toltar'dan, Basın Onur günü mesajı

Başkan Toltar'dan, Basın Onur günü mesajı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
15 Ocak 2018 Pazartesi 16:37
Başkan Toltar'dan, Basın Onur günü mesajı


Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar 16 Ocak Basın Onur Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün 16 Ocak 1923’te İzmit'te gerçekleştirdiği ve Cumhuriyet fikrinin ilk oluştuğu basın toplantısı nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Başkan Toltar mesahında, "Karanlık günler geride kalmış, Kurtuluş savaşı büyük fedakârlıklarla kazanılmıştı. İşte böyle bir zamanda Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk İzmit’te tarihi köşkte bir grup gazeteciyle bir araya gelmiş ve ilk basın toplantısını gerçekleştirmişti. 

Akşam saatlerinde başlayarak sabaha kadar süren toplantıda ülkenin geleceği konuşulmuş, orada bulunan gazeteciler çok önemli kararlara şahitlik yapmıştı. Atatürk toplantıda yazı ve haberleri ile kurtuluş savaşında halkı aydınlatan ve yön veren gazetecilerinde fikrini almış ve cumhuriyetin temelleri o gece atılmıştı. 

İzmit böylesine önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı ve o basın toplantısı tarihte 16 Ocak Basın Onur Günü olarak yerini aldı. İlimizde her sene geleneksel olarak kutlanan Basın Onur Günü, aslında onurlu bir tarihe şahitlik eden bir gün olması nedeni ile çok önemlidir. Halkı aydınlatan, habercilikte doğru ve gerçekleri yansıtan, tarafsız ve ilkelli yayıncılık yaparak, hayatın akışına doğru yön veren, basın mensuplarının 16 Ocak Basın Onur Günü'nü, en Samimi ve içten duygularımla kutlarım" dedi. 


Son Güncelleme: 15.01.2018 16:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37