Bilim Kurulu'ndan 3. doz aşı açıklaması

06 Ekim 2021 Çarşamba 22:41
Bilim Kurulu'ndan 3. doz aşı açıklaması

Koronavirüs Bilim Kurulu, mevcut aktif vakaların genç olmasının sağlık sistemini zorlamıyor olsa da halen yüksek sayıda enfekte olmuş kişinin bulunmasının kabul edilebilir olmadığını kaydetti. Kurul ayrıca, "Şu an için 2 doz mRNA aşısı olmuş vatandaşlarımızın 3. doz aşı olmalarını gerektiren bir durum yoktur" dedi.ANKARA (İGFA) - Koronavirüs Bilim Kurulu salgının seyri, vakaların ve hastaneye yatışların yaş dağılımı ve üç doz aşı uygulaması gündemi ile bir araya geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu, mevcut aktif vakaların genç olmasının sağlık sistemini zorlamıyor olsa da halen yüksek sayıda enfekte olmuş kişinin bulunmasının kabul edilebilir olmadığını kaydetti. Bugün itibariyle aktif vakaların yüzde 50'den fazlasının 30 yaş altındaki kişilerden oluştuğunu kaydeden Bakan Koca, gençlerin daha çok hastalığa yakalanıyor olmasının ardında aşılama programında 18 yaş ve üzerinin öncelikli olması olduğunu kaydetti.

2 doz mRNA aşısı olmuş vatandaşların üçüncü doz aşı olmaya ihtiyaç duyup duymayacağı konusunda da Bilim Kurulu'nun değerlendirmelerde bulunduğunu ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Daha önce açıklanıldığı üzere 2 doz mRNA aşısı olan vatandaşların ortalama 4 ay sürey önce aşı oldukları dikkate alındığında halen koruyuculuğun devam ettiği değerlnedirilmiştir. Bu konuda aşı olduğu halde virüse yakalananlar üzerinde yapılan incelemeler sürmektedir. Şu an için 2 doz mRNA aşısı olmuş vatandaşlarımızın 3. doz aşı olmalarını gerektiren bir durum yoktur.İnaktif aşı olmuş vatandaşların vakit kaybetmeden 3. doz aşılarını ister mRNA, ister inaktif aşı ile olmalarını bir kez daha şiddetle öneriyorum" dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37