Bu anıtı gören aracından inip fotoğraf çektiriyor

Bu anıtı gören aracından inip fotoğraf çektiriyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
24 Ağustos 2018 Cuma 13:28
  Bu anıtı gören aracından inip fotoğraf çektiriyor


Bilecik-Söğüt karayolunda bulunan Kayı Boyu Anıtı, bayram tatili dolayısıyla yolculuk yapanların durup fotoğraf çektirdiği mekan haline geldi.
 
İngilizce öğretmeni Meral İhdit: 


"Böyle bir anıtın yapılması insanların tarih bilincini daha da artıracak, merak edip araştıracaklardır"

BİLECİK (AA) - Bilecik-Söğüt karayolunda bulunan Kayı Boyu Anıtı, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yola çıkanların fotoğraf çektirme mekanı oldu.

Kelime anlamı olarak "güç, kuvvet, kudret sahibi" anlamına gelen, iki ok ve bir yayla simgelenen Kayı boyu için Bilecik Belediyesince yaptırılan anıt, bulunduğu Bilecik-Söğüt karayolunda seyahat edenlerin ilgisini çekiyor.  

Patenti Bilecik Belediyesine ait "IYI"' amblemi bulunan 10 metre yüksekliğindeki Kayı Boyu Anıtı'nın çevresinde, Osmanlı tuğrası, Selçuklu devletinin simgesi Selçuklu Kartalı ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin ay yıldızlı bayrağı bulunuyor. Anıt, Bilecik'e gelenleri tüm ihtişamıyla karşılıyor.

Arkeolog Umut Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayı boyu damgası üzerinde yer alan iki ok ve bir yaydan oluşan simgede, yay anayı, sağında ve solunda yer alan okların ise savaşçı Alpleri temsil ettiğini söyledi.

Okun yaydan çıkmasının, anadan doğan evlatların birer savaşçı olacağını ifade ettiğini aktaran Özdemir, "Kayı boyu, Osmanlıların kuruluş dönemlerinde Balkanlar'ın fethinden büyük fayda sağlamıştır. Sultan II. Murad, soyunun bu boya ait olduğunu göstermek için de sikkelere IYI simgesi koydurtmuştur" dedi.

Yoldan geçenler durup fotoğraf çektiriyor

Anıt, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla çıktıkları yolculukta Bilecik-Söğüt karayolundan geçenlerin ilgisini çekerek, mutlaka durup fotoğraf çektirdikleri bir mekan haline geldi. 

Erzurum'dan gelen Zafer Öztürk, Bozüyük'e giderken gördükleri anıt önünde durup fotoğraf çektirdiklerini belirterek, böylece güzel bir anı ölümsüzleştirdiklerini söyledi.

Bolu'dan gelen İngilizce öğretmeni Meral İhdit de Türk tarihine damgasını vuran kutsal topraklarda bulunmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, "Böyle bir anıtın yapılması insanların tarih bilincini daha da artıracak, merak edip araştıracaklardır. Çok güzel olmuş. Biz de yol kenarından geçerken durup fotoğraf çektirdik" dedi.  


Son Güncelleme: 24.08.2018 13:29
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37