Bülent Atasayan isminin Gebze için hiç mi değeri yok ?

Yazımıza başlamadan bir gerçeği belirtmemiz gerekiyor.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
22 Aralık 2020 Salı 21:44
Bülent Atasayan isminin Gebze için hiç mi değeri yok ?

Yazımıza başlamadan bir gerçeği belirtmemiz gerekiyor.

Gebze için Alaettin Kurt değerlidir.

Gebze için Mehmet Batuk değerlidir.

Gebze için Mehmet Hilal Kaplan değerlidir.

Gebze için Lütfü Türkkan değerlidir.

Gebze için Eyüp Ayar değerlidir.

Gebze için Cemil Yaman değerlidir.

Gebze için Tahsin Tarhan değerlidir.

Ama sıraladığımız tüm bu isimler kadar geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Bülent Atasayan’da değerlidir, önemlidir.

Bu isimlere Gebze’den çıkıp Ankara’da siyaset yapan yada Ankara’ya gidemediği halde yerelde siyaset yapan birkaç kişi daha ilave edilebilir ancak isimlerini yazdığımız bu siyasetçileri Gebze’de tanımayan bilmeyen nerede ise yok gibidir.

Gebze bir il merkezi olmadığından Kocaeli iline bağlı 12 ilçeden birisi olduğundan seçim dönemlerinde TBMM’ye çok sayıda temsilci gönderen bir yerde değildir, 12 Eylül 1980 sonrası demokrasiye geçişte yapılan seçimlerde çok zor şartlarda sıralamaya girip Ankara’ya gidebilme başarısını gösterebilende bir elin parmakları kadardır.

Bizim memlekette bir şekilde öne çıkabilmiş, Sanatta, siyasette, iş dünyasında başarılı olmuş kişilere değer vermek onların isimlerini yerleşim merkezlerindeki bir noktaya vermek gibi bir alışkanlık olmadığından bölgesi için çalışan kim varsa ancak öldükten sonra hatırlanır.

Biz Gebze’de siyaseti önce rahmetli Bülent Atasayan ile kısa bir müddet sonra da 1999 marmara depreminde aramızdan ayrılan Alaettin Kurt ile tanıdık, bu isimlerden birisi ANAP’da diğeri de DYP’de son derece seviyeli bir siyaset yaptılar ve önceliklerinin Gebze olduğunu asla unutmadılar.

Bizim Anadolu’da dolaşmadık il-ilçe merkezi nerede ise kalmadı, Yerleşim merkezlerine girdiğimizde oradaki, Cadde-sokak tabelalarına bakarız, meydanlara verilen isimleri önemseriz, Spor salonları başta olmak üzere var olan tüm yapılar üzerindeki isimleri not alırız, tanımadığımız isimleri sorar bu isimlerin hangi saikler dolayısı ile bu yapılara verildiğini öğrenmeye çalışırız.

Gebze’ye  siyaseten son derece önemli katkıları olan rahmetli Alaettin Kurt isminin ilçedeki herhangi bir yapıya verilebilmesi adına bir grup gazeteci arkadaşımızla birlikte verdiğimiz mücadeleyi Allah biliyor, Gazetecilerin bu gayretli çalışmalarına kenti yönetenlerde kayıtsız kalamayınca Gebze’nin tam ortasındaki spor kompleksine Alaettin Kurt stadyumu ismini verdiler, bizde göre çokta iyi ettiler.

1940 doğumlu olan Bülent Atasayan bilindiği gibi bundan yaklaşık 6 ay önce 23 Haziran 2020 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu 80 yaşında aramızdan ayrıldı, Bu dünyada kaldığı 80 yıllık zaman dilimi boyunca Gebze’den ayrılmayı, imkanı olduğu halde Gebze’den başka bir yerde yaşamayı asla düşünmedi.

Bülent Atasayan

Gebze belediyesi meclis üyeliği yaptı

Gebze Belediye başkanlığı yaptı

TBMM’de 3 dönem milletvekilliği yaptı

Rahmetli Mesut Yılmaz döneminde ANAP Genel başkan yardımcılığı yaptı.

Siyasete başlangıç tarihini 1984 yılı olarak sayarsak hayatını kaybettiği 2020 yılına kadar geçen 36 yıllık zaman içerisinde ismi en küçük bir yolsuzluğa bulaşmamış, bütün dünyası Gebze olmuş, yine milletvekilliği döneminde Gebze’nin gelişmesi adına pek çok katkı sunmuş bir isim Bülent Atasayan.

Bülent Atasayan’ın aramızdan ayrılmasının üzerinden yukarıda da yazdığımız gibi yaklaşık 6 ay geçti, İşin doğrusu geçen bu 6 aylık süre içerisinde biz başta Gebze Belediye başkanı Zinnur Büyükgöz’den, Kocaeli Büyükşehir belediye başkanı Tahir Büyükakın’dan özellikle de Atasayan’ı bizim kadar hatta bizden daha iyi tanıyan milletvekilleri Cemil Yaman'dan, Tahsin Tarhan’dan ve Lütfü Türkkan'dan “Atasayan’ın ismi Gebze’deki bir noktaya verelim ve  vefa kavramını hayatımıza hakim kılalım” şeklinde bir öneri geleceğini bekliyorduk ancak şu ana kadar bu konuda herhangi bir yaklaşım olmadığını üzülerek müşahade ediyoruz.

Bütün bu can sıkıcı olumsuzluklara rağmen Bülent Atasayan’ın isminin Gebze’deki önemli bir yapıya verileceği ile ilgili umudumuz halen yerini koruyor, belki de önümüzdeki günlerde vatandaşın hizmetine sunulacak büyük projelerden birisine rahmetli Atasayan’ın isminin verilmesi planlanıyordur da bizim haberimiz yoktur.

Bülent Atasayan gibi geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden Mehmet Batuk’un ismi de ölümsüzleştirilmelidir. Hatta şu an hayatta olan ve yukarıda isimlerini belirttiğimiz siyasetçilerin isimleri de Gebze’nin muhtelif yerlerine verilmelidir ki bu isimler sağ iken Gebze bize değer verdi, vefa gösterdi diye düşünebilsinler.

Başta Bülent Atasayan olmak üzere diğer siyasetçilerin isimlerinin Gebze’de belli noktalara verilmesi bizi küçültmez aksine büyütür.

Bu şekilde artık hayatımızdan nerede ise çıkmak üzere olan sosyal barışı da sağlamış oluruz.

İnsanlar öldüğü zaman unutulmuş değil, unutulduğu zaman ölmüş demektir.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37