Bursa'da sivil havacılıkta tarihi adım

06 Ekim 2021 Çarşamba 10:28
Bursa'da sivil havacılıkta tarihi adım

ULUTEK Teknopark’ta faaliyet gösteren Bizpark Bilişim, Uçaksan markasıyla sivil havacılıkta bir ilke imza atarak iki kişilik yolcu uçağı için gün sayıyor.BURSA (İGFA) - ULUTEK Teknopark’ta faaliyetlerini sürdüren Bizpark Bilişim Şirketi, Uçaksan markasıyla sivil havacılıkta bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Vecihi Hürkuş ve Nuri Demirağ’dan sonra ilk sivil uçak girişimine 2018’da başlayan Bizpark Bilişim Şirketi’nin ULUTEK Teknopark’taki yönetim ofisini ve Kayapa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (Kayapa OSB) üretim tesisini ziyaret eden TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, tamamlanma aşamasındaki ‘Very-Light Aircraft’ (VLA) sınıfında bulunan 2 kişilik yolcu uçağının yapım sürecini inceledi.

SIRADA 6 KİŞİLİK OLANI VAR

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil’e Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde sertifikasyon çalışmaları süren uçağın teknik özellikleriyle ilgili bilgiler veren Bizpark Bilişim Şirketi Kurucu Ortağı Emre Balcı, “T200, kamunun Türk Havacılık Uzay Sanayi şirketinin Hürkuş uçağından sonra özel bir girişim tarafından yapılan ilk uçak olacak. Böyle bir projeye imza attığımız için gururluyuz. Uçak, tamamlanma aşamasına geldi. Sertifikasyon çalışmalarından sonra uçuşlara başlayacak. Uçağımız gerek 750 kiloluk kalkış ağırlığı, gerekse diğer özellikleriyle dünyadaki rakipleriyle rekabet edebilecek nitelikte. Hedefimiz, Türkiye’nin VLA sınıfında dünyanın sayılı ülkeleri arasına girmesini sağlamak. 2 kişilik uçaktan sonra 6 kişilik yolcu uçağını da projelendireceğiz” diye konuştu.  

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil ise, Uçaksan’a T200 projesinde başarılar dileyerek, "Yerli tasarım yolcu uçağını gökyüzünde görmeyi diliyoruz, umuyoruz. Burada yürütülen çalışmalar çok değerli" dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37