banner55

Bursa Mudanya'da kırsal sahillerden 'Yıkımları durdurun' sesleri yükseldi

13 Mayıs 2022 Cuma 18:06
Bursa Mudanya'da kırsal sahillerden 'Yıkımları durdurun' sesleri yükseldi

Bursa'da Mudanya ilçesinin kırsal mahalleleri Mesudiye, Eğerce, Söğütpınar'da 'imar barışı' mağdurları yerel belediyenin yıkım kararlarına karşı eylemlerini sürdürüyor. Yıkım kararlarının askıya alınmasını isteyen mağdurlar, kırsal mahallelerde pankartlı yürüyüşle seslerini duyurmaya çalıştı.BURSA (İGFA) - Mudanya'da 1990'lı yıllardan bu yana yapılaşmanın devam ettiği Söğütpınar, Esence, Mesudiye mahallelerindeki sahillerde imar barışı adı altında yapı kayıt belgelerini alan vatandaşların mağduriyetleri devam ediyor. Ruhsatsız ya da ruhsata aykırı olduğu tespit edilen yapılar için geçtiğimiz hafta Bursa'da CHP, AK Parti İl başkanlıklarının yanı sıra Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Mudanya Belediyesi'ne giderek mağduriyetlerini dile getiren sakinler, yıkım kararlarının askıya alınmaması dolayısıyla eylemlerini kitlesel olarak sürdürmeye başladı.

Yıkıma karşı çıkan imar barışı mağdurları Eğerce sahilinde açtıkları pankartlar, ellerindeki dövizler ve Türk bayrakları ile sloganlar attı.

"Yıkım değil çözüm istiyoruz" diyerek seslerini duyurmaya çalışan mağdurlar, "Yönetici yıkan değil yapandır" diyerek alkış ve ıslıklarla yürüyüş yaptılar. Mudanya Belediyesi'nden sorun değil, çözüm istediklerini belirten mağdurlar, yapı kayıt belgesinin tekrar verilmesini, iptal olanların da tekrar kontrol edilerek devletimizle barışmak istediklerini söyledi.

Evlerinde huzurlarının kalmadığını belirten sakinler, "Yıllarca biriktirdiğimiz paralarımız ve umutlarımız bir kepçe ile heba oluyor. Bölgede binlerce yapı var. Bunlardan bir tanesi bile imar planı ile yapılmadı. Bunların içerisinden birkaç kurban seçip evleri yıkmanız hiç bir adaletle açıklanamaz. Yıkım değil barış istiyoruz.  Sizleri halka hizmeti etmek için seçtik. Lütfen zulümleri durdurun" görüşlerine yer verdi.

Yürüyüş sonrası mağdurlar İstiklal Marşı okuyarak, şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37