'Büyükelçi suikastı' ile ilgili sıcak gelişme!

'Büyükelçi suikastı' ile ilgili sıcak gelişme!

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Aralık 2016 Salı 10:53
'Büyükelçi suikastı' ile ilgili sıcak gelişme!
Rus Büyükelçi'ye yönelik saldırıyla ilgili Söke'deki gözaltı sayısı 6 oldu.
RUS Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik saldırıyla ilgili Aydın'ın Söke İlçesi'nde gerçekleşen gözaltı sayısı 6'ya yükseldi. 

Ankara'da katıldığı resim sergisinde Rus Büyükelçisi Andrey Karlov'a silahlı saldırı düzenleyen Mevlüt Mert Altıntaş, polisin operasyonuyla ölü ele geçirildi. Saldırı ardından soruşturma başlatan polis, Altıntaş'ın Aydın'ın Söke İlçesi'nde oturan babası İsrafil, annesi Hamidiye ve kız kardeşi Seher Altıntaş'ın da aralarında bulunduğu 5 kişiyi aynı gün gözaltına aldı. 
Soruşturmasını sürdüren polis, bu kez de FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan Özel Ata Okulları'nın Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki şubesinde görevli saldırganın dayısını gözaltına aldı. İsmi açıklanmayan bu kişinin daha önce FETÖ soruşturmasında gözaltına alınıp serbest kaldığı öğrenildi. 

Böylelikle gözaltı sayısı 6'ya yükseldi. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin sorgusunun sürdüğü bildirildi.


DİĞERLERİNİN DE KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Rus Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik saldırıyla ilgili Aydın'ın Söke İlçesi'nde gözaltına alınan saldırganın babası İsrafil, annesi Hamidiye ve kız kardeşi Seher Altıntaş'ın dışındaki diğer 3 kişinin de kimliği belli oldu. Gözaltına alınan bu kişilerin saldırganın dayısı Hüseyin Furuncu, dayısının eşi Sevinç Furuncu ve diğer dayısı Hasan Furuncu olduğu öğrenildi. Hasan Furuncu'nın ise American Turkish Academiy (ATA) Okulları'nın Kuşadası İlçesi'ndeki şubesinin müdürü olduğu belirtildi.

 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 20.12.2016 10:54
Anahtar Kelimeler:
SikkeBizans
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37