Çakmak, sivil toplum kuruluşlarını misafir etti

Çakmak, sivil toplum kuruluşlarını misafir etti

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Ekim 2019 Cuma 11:52
 Çakmak, sivil toplum kuruluşlarını misafir etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, iki önemli sivil toplum kuruluşu temsilcilerini misafir etti. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulunu misafir etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak ilk olarak Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı’nı ağırladı. Ziyarette,  Vakıf yönetim kurulu Başkanı Mehmet Duman, Akademi Direktörü Hülya Alper ve Proje Koordinatörü Nuriye Happani hazır bulundu. 

SOSYAL UYUM PROJESİ

Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Duman, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile ortak yapılan “Sosyal Uyum Projesi” hakkında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak’a bilgiler verdi. 

İKİNCİ ZİYARET UNESCO’DAN

Başkan Vekili Çakmak’ın ikinci ziyaretçisi UNESCO Türkiye Milli Komisyonu üyeleri oldu. İzmit’te düzenlenen “Kızlar İçin STEM Okulu” programı nedeniyle Kocaeli’nde bulunan UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeynep Armağan Uslu ve beraberindeki heyet Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan Vekili Yaşar Çakmak tarafından kabul edilen Uslu ve beraberindeki heyet, program hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. “Kızlar İçin STEM Okulu” programı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 11-14 yaş grubundaki kız çocuklarına yönelik olarak düzenleniyor.   

NEZAKET ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİLER

10-11 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen 'Kızlar İçin STEM Okulu' eğitimi İzmit ilçesinde gerçekleştiriyor. Proje paydaşlarından olan UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İhtisas Komitesi Başkan ve komite üyeleri, Büyükşehir Belediyesi’ne nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Karşılıklı görüş alışverişinin ve iyi niyet temennilerinin yapıldığı ziyaret, hediyeleşme ile sona erdi.

'KIZLAR İÇİN STEM OKULU' PROJESİ 

İçerisinde bulunduğumuz dijital çağın gereksinimlerini karşılamak için 21. yüzyılın becerileri ile donatılmış bireylere ihtiyaç duyuluyor. STEM’de bu beceri ve donanımlara sahip bireylerin yetişmesi için Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik gibi dört önemli disiplinin birbiri ile uyumlu olacak şekilde eğitimler veriliyor. 
Bu kapsamda ortaya çıkan 'Kızlar İçin STEM Okulu' projesi, belirli bir yaş grubundaki çocuklara eğitim verilmesi amacı ile düzenleniyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen programın proje paydaşları arasında UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İhtisas Komitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi STEM Araştırma Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü yer alıyor. İzmit TRYP BY WYNDHAM Otelinde düzenlenen programa 200 kız öğrenci katılıyor. Program sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

Son Güncelleme: 11.10.2019 11:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37