Çayırova’ya prestij katacak parkta işler hızlı ilerliyor

Büyükşehir, Çayırova Cumhuriyet Mahallesi’nde 31 bin 400 metrekare alan üzerine inşa edeceği dev parkta hummalı bir çalışma yürütüyor.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
15 Haziran 2022 Çarşamba 12:09
Çayırova’ya prestij katacak parkta işler hızlı ilerliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin çehresini değiştirecek yatırımlarına devam ediyor. Bu bağlamda Büyükşehir, Çayırova’nın gelişim bölgelerinden olan Şekerpınar’a kazandıracağı üst düzey parkın yapımını sürdürüyor. Ekipler, 31 bin metrekarelik parkta hem çocukların rahatça oyun oynayabileceği hem de her yaştan insanın keyifli vakit geçirebileceği dinlenme ve spor alanları oluşturuyor.

ÇAYIROVA’YA NEFES ALDIRACAK

Cumhuriyet Mahallesi’nde Doğu-Batı yönünde Tuna Caddesi ile Hisar Sokak arasında, Kuzey-Güney yönünde ise Hayat ve Hasret sokakları arasında kalan yeşil alanda yapılacak parkta çocuklar için oyun grupları, gençler için spor alanları, yetişkinler için de spor aletleri bulunacak. Çayırova’ya nefes aldıracak park, vatandaşların bir araya gelmesine de fırsat sunacak. Toplamda 31 bin 400 metrekare alan üzerine inşa edilecek Cumhuriyet Mahallesi Parkın 19 bin 950 metrekaresi yeşil alan, 11 bin 450 metrekaresi ise sert zemin olarak planlandı.

ÇALIŞMALAR HIZ KAZANDI

Bin 575 metrekare alanda vatandaşın hayatına değer katacak yürüyüş yolunun baskı beton uygulamasını tamamlayan ekipler, 365 metrekare alan üzerine planlanan basketbol sahasının betonunu da atarak çalışmalarına hız kazandırdı. 2 bin metrekare olan park meydanının zemin tesviyesini yaparak alt yapısına başlayan ekipler, 750 metrekareden oluşan oyun alanında zemin tesviyesini gerçekleştirdi. Çalışma dahilinde son olarak 170 metrekare olarak planlanan kafeteryanın kolon ve kiriş betonları ile 90 metrekare olan tuvalet ve mescidin temel betonu atıldı.

7’DEN 70’E HERKESE HİTAP EDECEK

Hayata geçirilecek park, 7’den 70’e her kesime hitap edecek. Buna göre vatandaşların sağlıklı ve keyifli zaman geçirebilmesi için birçok sosyal donatı ve mekan park alanı içerisinde inşa edilecek. Bu kapsamda 400 metrekare çocuk etkinlik alanı, 850 metrekare piknik alanı, 100 metrekare fitness spor alanı, 400 metrekare çok amaçlı spor sahası, 4 bin metrekare meydan ve oturma mekanları, 750 metrekare çocuk oyun alanı, 90 metrekare mescit ve tuvalet alanı park içerisinde bölge halkına hizmet verecek.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37