Çiler, Orman Haftası'nı kutladı

Çiler, Orman Haftası'nı kutladı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
21 Mart 2017 Salı 21:15
Çiler, Orman Haftası'nı kutladı


Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler yaptığı açıklamayla Orman Haftası'nı kutladı.

Çiler şunları söyledi:

Bu yıl 'İnsan İçin Orman, Ekonomi İçin Orman' ana başlığıyla kutlanan Ormancılık Haftası'nın, özel mülkiyetteki ağaçlandırma çalışmalarının desteklenmesi, yabani zeytin ağaçlarının aşılanarak ekonomik hayatımıza kazandırılması, tıbbi ve aromatik bitkilerin katma değerinin artırılması ve 81 İlde Tabiat Turizmi Seferberliği gibi projelerle desteklenerek, ekonomik açıdan da dikkat çekici hale gelmesi planlanmış, hafta boyunca çölleşme ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarla da Orman Haftası’na uluslararası boyutta farkındalık yaratılması amaçlanmıştır.

Bir ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağını oluşturan, ekolojik dengenin sağlanmasında önemli bir yere sahip olan ormanlarımız, birçok canlı türünün doğal yaşam alanını barındırması yanında erozyonu önlemesi, sel felaketlerinin önüne geçmesi, yeraltı su kaynaklarımızı beslemesi ve doğal dengeyi sağlamasıyla hayatımızdaki en büyük ve en güzel değerlerimizdendir. 

1917 yılında yapılan ilk Orman Planı ile ülke ormancılığımızda planlı döneme geçilmiştir. 1972 yılında 20,2 milyon hektar olan orman sahamız, son yıllarda 22,3 milyon hektar alana ulaşarak, ülke alanımızın yüzde 28,6’sını kaplar duruma gelmiştir. Orman alanlarımızın arttırılması ve ormanlarımızın ekonomimize de katma değer oluşturur hale gelmesi birey olarak da kurum olarak da hedefimiz olmalıdır.

Ormanların yok olması, havasız kalmak, aç kalmak, doğa zincirinin bozularak çölleşme, heyelan gibi doğal felaketlerin oluşması demektir. Bu bilgilerle 21-26 Mart Orman Haftası’nı ormanlarımızı koruma bilincimizin artması, ağacın ve yeşilin öneminin üzerinde toplum olarak daha fazla durmamız dileğiyle kutlar, ormancılık alanında görev yapan tüm çalışanlara görevlerinde başarılar dilerim. 
Son Güncelleme: 21.03.2017 21:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37