Çiler’den 17 Ağustos mesajı

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 21. yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulundu.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
14 Ağustos 2020 Cuma 16:02
Çiler’den 17 Ağustos mesajı

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 21. yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulundu.

Çiler açıklamasında şunları söyledi:

Üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen ülkemizin yaşadığı en büyük doğal felaketlerden biri olan 1999 Marmara Depremi’nin yarattığı yıkım ve neden olduğu acılar ilk günkü kadar tazedir.

17 Ağustos 1999 sabahı, yerel saatle 03:02‘de Gölcük merkezli gerçekleşen deprem, 45 saniye içerisinde binlerce can alırken gerekli tedbirler alınmadığında doğal afetlerin ne derece telafisi imkansız zararlara yol açtığını gözler önüne serdi.

Bir doğa olayı olan depremlerin engellemesinin mümkün olmadığının fakat; afet risklerinin azaltılmasının sağlıklı ve sürekli bir gelişmenin en can alıcı unsuru olduğunun bilincindeyiz.

Gebze Ticaret Odası olarak bizler de her daim elimizden geleni yapma gayreti içindeyiz. Bu amaçla, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliğimiz ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz program ve seminerlerle; deprem bilincinin oluşabilmesi, olası kayıpların en aza indirilmesi için düzenli olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı zamanda; bölgemize tam donanımlı bir “Deprem Toplanma Merkezi” oluşturulması adına da çabalarımız devam ediyor.

Tek temennimiz, ülkemizde bir kez daha aynı acıların yaşanmaması ve endüstriyel hayatın en yoğun şekilde yaşandığı bölgemizde ekonomi çarklarının durmamasıdır.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 21. Yıldönümünde yitirdiğimiz canlarımızı rahmetle anıyor, geride kalan vatandaşlarımızın her koşulda yanlarında olduğumuzu ve acılarını paylaştığımızı belirterek, hafızalarımıza büyük yıkımlarla kazınmış böylesi felaketlerin bir daha yaşanmamasını diliyoruz.

Son Güncelleme: 14.08.2020 16:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37