banner55

'Çocuklar Güvende' ile risk altındaki 76 bin 800 çocuk takip ediliyor

21 Kasım 2021 Pazar 17:44
'Çocuklar Güvende' ile risk altındaki 76 bin 800 çocuk takip ediliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ‘Çocuklar Güvende’ projesiyle risk altındaki 76 bin 800 çocuğun sürekli takip edildiğini ve sosyal hizmet modelleriyle desteklendiğini belirtti.ANKARA (İGFA) -  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, koruma kararı kaldırılarak ailesine teslim edilen, suça sürüklenen, ihmal edilen, sokakta çalıştırılan veya diğer nedenlerle risk altında bulunan çocukların, “Çocuklar Güvende” projesi kapsamında uzmanlardan oluşan mobil ekipler tarafından izlendiğini ve sosyal hizmet modelleriyle desteklendiğini açıkladı.

Bakan Yanık, çocukların önlenebilir risklerden korunması ve sağlıklı gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla bakanlığın koruyucu ve önleyici hizmet modelleri uyguladığını ifade etti.

Bu çerçevede 2 yıl önce “Çocuklar Güvende” projesinin başlatıldığını kaydeden Bakan Yanık, sosyal hizmet modellerinden yararlanmış çocuklar başta olmak üzere farklı nedenlerle risk altındaki çocukların ve ailelerinin uzman ekipler tarafından düzenli aralıklarla izlenerek, durumlarına uygun destek sağlandığını vurguladı.

“Çocuklar Güvende projesiyle risk altındaki 76 bin 800 çocuğumuzu takip ediyoruz” diyen Bakan Yanık, izlenen çocuklardan 17 bin 196’sının Çocuk İlk Kabul Birimlerine kabulden hemen sonra kuruluş bakımına gönderilmeden, sosyal hizmet modelleri ile takipleri yapılmak üzere ailelerine teslim edilenlerden oluştuğunu kaydetti.

Bakan Derya Yanık, çocuklara ve ailelerine ihtiyaçları doğrultusunda Sosyal Ekonomik Destek (SED) ve Aile Danışmanlığı hizmeti verildiğini hatırlatarak, sunulan hizmetleri ve destekleri anlattı.

“Çocuklarımız ve aileleri istihdam, sosyal yardım ve sosyal-sportif aktivite ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla İŞKUR, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Gençlik Spor İl Müdürlüğü gibi kuruluşlara yönlendiriliyor" diyen Bakan Yanık, "Bu kuruluşlar tarafından verilen hizmetlerle bir yandan ailelerin ihtiyaçları karşılanırken diğer yandan çocukların spor kurslarına ve çeşitli faaliyetlere katılması sağlanıyor. Bakanlığımızın sunduğu koruyucu hizmetler, çocuklarımızın ve ailelerinin risk durumlarına karşı bilinçlendirilmesi ve güçlendirilmesi için yapılan eğitim, sağlık, danışmanlık gibi çalışmalardan oluşuyor. Bu amaçla il müdürlüklerimizde oluşturulan Mobil Ekipler tarafından 81 ilde farklı risk gruplarındaki çocuklarımızın ihtiyaçları tespit edilerek, karşılanıyor" diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37