Çocuklar haklarını uygulamalı öğreniyor

09 Kasım 2021 Salı 18:35
Çocuklar haklarını uygulamalı öğreniyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Hakları Komitelerine üye çocuklar, Çocuk Hakları Sözleşmesi’ndeki haklarını pek çok alanda düzenlenen etkinliklere katılarak hem sosyal hayatın içinde öğreniyor hem de akranlarına öğretiyor.ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak 81 ilde oluşturulan Çocuk Hakları Komiteleri renkli etkinliklerle sosyal hayata katılıyor. Komitelere üye 880’i engelli toplam 29 bin 344 çocuk bu etkinliklerde haklarını sosyal hayatın içinde öğrenirken keyifli vakit de geçiriyor.

İl Çocuk Hakları Komiteleri farkındalık ouşturulmasına lyönelik pek çok çalışma yürütüyor. Çalışmalarla, çocukların aile ve toplum hayatının yanı sıra kamusal yaşama katılımlarına ortam oluşturuluyor. Böylece her kademede karar alma süreçlerinde çocukların da etkin olması hedefleniyor.

Sosyal sorumluluk, eğitim, tanıtım ve bilinçlendirme, kültürel ve sportif faaliyetler düzenleyen Çocuk Hakları Komiteleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kızılay Haftası, Dünya Kız Çocukları Günü, Orman Haftası, Dünya Çevre Günü, Engelliler Haftası gibi özel gün ve haftalarda da etkinlikler planlanıyor.

Anahtar Kelimeler:
AşıKovid-19Kısıtlama
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37