Çözüm Koleji’nde 23 Nisan coşkusu

23 Nisan 2022 Cumartesi 12:58
Çözüm Koleji’nde 23 Nisan coşkusu

Bursa’nın gözde eğitim kampüslerinden Çözüm Koleji’nde öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’ını renkli sahne performansları ve coşkulu koro gösterisiyle kutladı. Çözüm Koleji Müdürü Özkan Düzenli, savaşın tek sessizlerinin çocuklar olduğunu ifade ederek günün anlam ve önemine değindi. GÜLİN ÖZDEMİR - CANSU ÖZDEMİR / BURSADA BUGÜN BURSA (İGFA) - Bursa’nın gözde eğitim kampüslerinden Çözüm Koleji, tarihi günlerinden birini yaşadı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, öğrencilerin nefes kesen gösterileri ve şovlarıyla kutlandı. Velilerin de yoğun ilgi gösterdiği 23 Nisan kutlamalarında piyesler, koro halinde şarkılar, marşlar, folklor gösterileri büyüledi. Törene Nilüfer Belediyesi Divan Kâtibi Mesut Şehitoğlu, MUŞSİAD Başkanı Ayhan Durgun, TEKNOSİAD Başkan Vekili Burak Fidanverdi, İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Mesut Demir, Çözüm Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Okumuş, Çözüm Koleji Okul Müdürü Özkan Düzenli, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veliler katıldı.

“SAVAŞIN TEK SESSİZLERİ ÇOCUKLARDIR” 

Törende konuşan Çözüm Koleji Okul Müdürü Özkan Düzenli, her bayramın bir savaşın hediyesi olduğuna dikkat çekerek, “Anlamına ve önemine göre kimi gençlere kimi çocuklara armağan edilmiştir. 19 Mayıs Milli Mücadele’nin başlangıcının ilk ayak basışıdır. 30 Ağustos ‘Zafer’dir. 29 Ekim tüm dünyaya ilan ediliştir. 23 Nisan Ulusal bağımsızlıktır. Ulu Önder Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiştir. Bu armağan derin bir mana taşımaktadır. Çocuklar savaşların sessiz çığlığıdır. Savaşlarda liderler konuşur, siyasiler konuşur, savaş meydanında olanlar konuşur. Savaşın tek sessizleri çocuklardır” dedi.

Çocukların savaşlarda birçok duyguyu barındırdıklarını ancak konuşabildikleri tek şeyin bakışları olduğuna vurgu yapan Düzenli, “Her savaşın bir kazananı bir kaybedeni olur ancak her iki tarafta da kaybedenler çocuklardır. İşte bu yüzden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiş ve ‘artık bağımsızlığımıza kavuştuk, artık bakışlarınız gülerek baksın ve mutlu olun’ diyerek bu bayramı çocukların bayramı ilan etmiştir. Kendisini, sizlerin huzurunda bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

“TEKNOLOJİYİ ÜRETEN BİR GENÇLİK İSTİYORUZ”

TEKNOSİAD Başkan Vekili Burak Fidanverdi ise, törende yaptığı konuşmada, “Çocuklar bizim geleceğimiz. TEKNOSİAD olarak onları teknolojiyle buluşturmak değil, teknolojiyi üreten bir gençlik olsun istiyoruz. Teknoloji onların elinde maalesef ki oyuncak. Biz teknolojik iş adamları derneği olarak daha nitelik bir gençlik yetişmesi için ne kadar katkıda bulunursak kendimizle o kadar gurur duyacağız. Çözüm Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Okumuş ve değerli ekibine bu anlamlı etkinliklerinden dolayı kutluyorum ve teşekkür ediyorum.  Çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

MUŞSİAD Başkanı Ayhan Durgun da, “Hayata geçirilen bu güzide eğitim ortamında sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyoruz. Ulusal Egemenliğimizin teminatı çocuklarımızı yarınlarımıza hazırlayan Bursa Çözüm Koleji öğretmenlerine de ayrı ayrı saygılarımı sunuyorum. İnanıyorum ki Bursa’nın ve Türkiye’nin yarınları çocuklarımız sayesinde garanti altındadır” dedi.

İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Mesut Demir ise,  “12 Nisan’da Türkiye’ye internetin gelişinin 29. yıldönümünü kutladık. İnternet, özellikle geleceğimizin teminatı çocuklarımız için çok önemli. İnterneti doğru amaç, bilgi, araştırmak için kullanmalıyız. Bu vesileyle Bursa’nın en değerli kampüsü olan Çözüm Koleji’ndeki etkinliklerde görev yapan öğrencilerimizi tebrik ediyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum” şeklinde konuştu. 

Nilüfer Belediyesi Divan Kâtibi Mesut Şehitoğlu, “Sizler bugünün küçük hanımefendi ve beyefendileri olarak bizlere ve ülkemizin geleceklerisiniz. Sizler unutmayın ki bugünün gençleri olarak, yarının yetişkinleri olarak bu ülkemizin gelecek teminatlarısınız. Sizleri kalplerden sevgiyle selamlıyorum. Hepinizin gözlerinden öpüyorum” diye konuştu.

Ekosektör İmtiyaz Sahibi Ömer Küçükkaya ise, “Cumhuriyet bugün 99 yaşında. Tam 102 yıl önce Ulusal Egemenlik bizlerin dedeleri, babaları, ataları sayesinde bizlere armağan edildi. Cumhuriyet, bu çocuklar sayesinde daha güçlü, daha büyük bir Türkiye’nin teminatı olacaktır. Böyle evlatlar yetiştirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Öğretmenlerin eseri olan bir öğrenci, bir çocuk ve bir genç olarak yarın Türkiye‘yi mürffeh bir ülke haline getirecek çocuklarımız bugün 16 m2 kapalı alanıyla dev bir tesis olan Bursa Çözüm Koleji’nden büyürken yarının teknoloji mühendisleri, doktorları, mimarları olsunlar” dedi.

Konuşmaların ardında Çözüm Koleji anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu gösteriler nefes kesti. Savaşı günlerini andıran gösteriler büyük alkış aldı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37