Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan akademik mesaj: "Kapanma kesinlikle düşünmüyoruz"

05 Ekim 2021 Salı 15:48
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan akademik mesaj: "Kapanma kesinlikle düşünmüyoruz"

2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yılı açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vaka durumlarına göre bazı sınıflar karantinaya alınabilir ama okul, il ve ilçe çapında kapanma düşünmediklerini söyledi.ANKARA (İGFA) - Yükseköğretim Akademik Yılı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanının yanı sıra bakanlar, YÖK üyeleri, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler, üniversite rektörleri ile öğrenciler katılımıyla gerçekleştirildi.

Akademik Yıl açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, akademi personel sayının 70 binden 180 binin üzerine çıktığını söyledi. Erdoğan, insanların bilgi seviyesi arttıkça aynı oranda refahın da artacağını belirterek, Yüksek Öğrenim Kurumları'nın ülke geneline yayılması adil kısmının da yaygınlaşacağını kaydetti. 

"KAPANMA DÜŞÜNMÜYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vaka durumlarına göre bazı sınıflar karantinaya alınabilir ama okul, ilçe veya il çapında bir kapanma kesinlikle düşünmüyoruz" dedi. Eğitim öğretimin önündeki harç sorunuda ortadan kaldırdıklarını ifade eden Erdoğan, "Staj programının ocak ayında başlayacak 2022 başvurularına tüm gençlerimizi davet ediyoruz. Vakıf üniversiteleriyle ilgili yeni düzenlemelere giderek sorunların çözümü konusunda adımlar attık. Hiçbir öğrencimizin barınma sıkıntısı çekmemesi için eşi benzeri görülmemiş adımlar attık" diye konuştu.

Törende, YÖK tarafından her yıl "bireysel ve kurumsal" olmak üzere iki kategoride verilen "YÖK 2021 Üstün Başarı Ödülleri" Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sahiplerine verildi.

https://www.youtube.com/watch?v=M1ME6o22irw

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37