banner55

Dalgaların arasında Ata'yı böyle andılar

Dalgalar arasında 10 Kasım anması

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
10 Kasım 2016 Perşembe 12:27
Dalgaların arasında Ata'yı böyle andılar
ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yılında Antalya'da çeşitli etkinliklerle anıldı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yıldönümünde Antalya'da çeşitli etkinliklerle anıldı. Antalya protokolunun yanı sıra sivil toplum örgütleri, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtının önünde bir araya geldi. Atatürk'ün aramızdan ayrıldığı saat 09.05'te sirenler çaldı, alandakiler 2 dakikalık saygı duruşundu bulundu. Bazı belediye çalışanlarının saygı duruşu sırasında asker selamı vermesi dikkati çekti.

İstiklal Marşı'nın okunması ardından Vali Münir Karaloğlu, Antalya Garnizon Komutanı Albay Tahir Savran ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, çelenklerini anıtın önüne bıraktı. Antalya Valiliği'nin çelengini bir polis ve asker birlikte taşıdı. Tören esnasında alanda dolaşan bir köpek de dikkat çekti. Protokol ardından diğer katılımcılar da çelenklerini anıtını önüne bırakırken, alanda 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atıldı. 

DALGALAR ARASINDA 10 KASIM ANMASI

Sabah saatlerinde kent merkezindeki etkinliklerin yanı sıra Akdeniz Üniversitesi Su Altı Araştırma Uygulama Merkezi Su Altı Topluluğu üyesi bir grup Konyaaltı Sahili'nde bir anma etkinliği gerçekleştirdi. AkÜ Su Ürünleri Fakültesi'nden öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu önderliğinde yaklaşık 50 üniversite öğrencisinin yer aldığı etkinlikte, saat 09.05'te sahilde 6 metreye 9 metre Türk bayrağı ve 4 metreye 6 metre Atatürk posteri açıldı.

Saygı duruşu ardından topluluk, Türk bayrağı ve posteri yanlarına alarak denize açıldı. Deniz ve hava koşulları nedeniyle zaman zaman insan boyunu aşan dalgalar nedeniyle Türk bayrağı ve posterin açılması zor oldu. Uzun uğraş sonunda anma gerçekleşmesine rağmen denizden çıkmak kolay olmadı. Dalgalar nedeniyle poster ve bayrağı çıkarmakta zorluk çeken gruba kıyıdaki arkadaşları zincir oluşturarak destek verdi. 

RİSKLİYDİ AMA DEĞDİ

Doç.Dr. Gökoğlu, etkinliğin dalgalar nedeniyle riskli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Güçlü bir akıntı vardı. Bayrağı açmada çok zorlandık. Akıntı sürükledi gerçekten bizim için zordu. Çıkarken de zorlandık dalga sürüklüyordu. Riskli bir etkinlikti ama değdi. Türkiye'nin kurtuluşunu sağlayanlar daha büyük risklere girdi." 

Hukuk Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Gizem Ezgi Kalkan ise Atatürk'ün izinden gittiklerini, olumsuz hava koşulları nedeniyle zorlandıklarını söyledi. Endonezyalı öğrenci David Julian da Atatürk'ün ne kadar büyük bir lider olduğunu bildiğini ve bu etkinliğe katılmaktan dolayı memnun olduğunu söyledi. 



 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 10.11.2016 12:29
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37