Darıcalılar Çanakkale'ye dedelerine gidiyor

Darıcalılar Çanakkale'ye dedelerine gidiyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Mayıs 2017 Perşembe 14:29
 Darıcalılar Çanakkale'ye dedelerine gidiyor

Darıca Belediyesi 'Çanakkale’ye Dedeme Gidiyorum' Projesi kapsamında örnek bir çalışmaya imza atarak ilçedeki bütün ortaokul son sınıf öğrencileri ile vatandaşları Çanakkale’ye göndermeye devam ediyor.

Bu kapsamda Darıca Ortaokulu’ndan yola çıkan kafileyi Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve çocukların aileleri birlikte uğurladılar. Başkan Karabacak’ta eşi Teslime Karabacak, meclis üyeleri ve basın mensupları ile birlikte Çanakkale’ye giderek kahramanlık destanının yazıldığı yerleri ziyaret etti.

Kafileyi öğrenci aileleriyle birlikte yolcu eden Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, 'Dedeme Çanakkale’ye Gidiyorum' projesine vatandaşların yanı sıra öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiklerini ifade ederek, önümüzdeki yıllarda da ilçedeki bütün öğrencilerle birlikte vatandaşları bir kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale’ye göndererek orada yatan şehitlerimizi ziyaret edeceklerini söyledi.

TOPLUMUMUZA ÇANAKKALE RUHUNU AŞILAMALIYIZ
Başkan Karabacak öncelikle vatandaşlara yönelik düzenledikleri Çanakkale Gezileri programlarına üç yıldır öğrencileri de dahil ettiklerini ve bu programlara büyük talep olduğunu ifade ederek, "Memnuniyetle gördük ki halkımız geçmişine sahip çıkıyor. Halkımız Çanakkale’de bu vatan için can veren şehitlerine gitmek istiyor. Oradaki manevi havayı teneffüs etmek istiyor. 

Bizler de genç nesillerimizi de bu projeye dahil ederek Çanakkale ye götürmeye başladık. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız protokol çerçevesinde genç nesillerimize Çanakkale’yi tanıtmak için çalışıyoruz. Geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz diyoruz, gençlerimizin o günün şartlarında verilen kahramanca mücadeleyi görmesi gerek diyoruz. Yerel yönetimler olarak geçmişimize sahip çıkıyoruz" diyerek, Çanakkale Gezileri'nin bundan sonraki yıllarda da devam edeceğini söyledi.
 
Son Güncelleme: 18.05.2017 14:35
Anahtar Kelimeler:
Fuhuş Operasyonu
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37