Demir: Ermeniler bölgeden sökülüp atılsın

Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, yaptığı Ermenistan'ın, Tovuz'da yaptığı saldırıya karşı devletimizin askeri müdahelesinin zamanının geldiğini açıkladı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
14 Temmuz 2020 Salı 21:09
Demir: Ermeniler bölgeden sökülüp atılsın

Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, yaptığı Ermenistan'ın, Tovuz'da yaptığı saldırıya karşı devletimizin askeri müdahelesinin zamanının geldiğini açıkladı.

Alpay şunları söyledi:

Saygıdeğer basın mensupları, yüce Türk milleti.

Dün Ermenistan’ın Tovuz’da yaptığı ve misliyle karşılığını aldığı saldırının temeli Azerbaycan toprağı olan Dağlık Karabağ bölgesidir. Bundan başka Azerbaycan toprağı olan Karabağ çevresindeki 7 bölgede Ermenistan’ın işgali altındadır ve bu haksız işgal gerek Birleşmiş Milletler ve gerek de Avrupa Güvenlik Konseyi karar ve raporlarıyla da kabul edilmiştir. 

Sovyetler Birliği’nin dağılma sürecine girdiği 1988 sonrasında Ruslar'ın da tahrik ve desteğiyle, Türkiye-Nahcivan-Azerbaycan ve Türkistan koridoru, bir başka ifadeyle Turan Yolu boyunca Türk Dünyası'nın yakın gelecekte gerçekleşecek büyük birlikteliğinin önüne geçmek maksadıyla Ermeni işgali gerçekleşmiş ve o günden günümüze bu durum devam etmektedir. 

Burası ayrıca Türkiye ve Azerbaycan arasındaki doğalgaz ve petrol trafiği içinde önemli bir yerdir. Dolayısıyla bu hadsizlik Ermenilerin bir başlarına kalkışabilecekleri bir hadsizlik olmayıp her zaman olduğu gibi başta Rusya ve diğer Türk-İslam düşmanlarının perde arkasında yer aldıkları tanıdık bir saldırganlıktır.

Ermenistan'ın Tovuz’da ki vur kaç tarzı terörize saldırısı da ilk değildir. Ermenistan ara ara kendini varlığını hissettirebilmek Avrupa'da ki Türk düşmanı Ermeni lobilerinin dikkatini çekmek ekonomik yardımlar talep edebilmek için böyle terör saldırıları benzeri saldırılar gerçekleştirmekte her seferinde Azerbaycan ordusundan misliyle karşılık görmektedir.

Yapılacak tek şey Azerbaycan ordusunun Türkiye destekli adeta TÜRKBAYCAN kuvvetlerine dönüşerek, tarihten ders almama konusunda ısrarcı Ermenilerin o bölgeden söküp atılmasıdır. Buna Elhamdulillah ordumuzun gücü devletimizin de uluslararası alanda ki siyasi gücü yeter. Rusya'nın ve enerji kaynakları dolayısıyla gözü sürekli bölgede olan Avrupa'nın, ABD’nin dahası Çin’in amalarına fakatlarına artık yeter denilmelidir.

Hem askeri hem jeopolitik hem de ekonomik olarak iki devlet bir millet söylemin önündeki en önemli engel ortadan kaldırılmalıdır. Uzun zamandır sosyo-ekonomik ve kültürel yönlerden hazırlıkları devam eden BÜYÜK TURAN BİRLİĞİ’nin askeri ve siyasi hamlelerinin zamanı gelmiştir. 
Bu birliğe milletimiz de hazır ve isteklidir.
Devletimizi yönetenlerinde saldırı sonrası işaret ettiği gibi Ermenistan haddini aşmakta ve haklı askeri müdahalenin zamanı gelmektedir.
Türk ordusunun Libya, Suriye, Afganistan, Balkanlar ve Irak'taki gücü ve varlığı artık Karabağ'da da hissedilmelidir.
Her daim devletimizin yanında olduğunu beyan eder, kamuoyuna ve yüce Türk milletine saygılarımızla arz ederiz.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37