Depremde hasar gören binalar yıkılıyor

Depremde hasar gören binalar yıkılıyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
27 Ekim 2017 Cuma 23:40
 Depremde hasar gören binalar yıkılıyor


KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde, 17 Ağustos 1999 depreminde orta hasar gören, güçlendirmesi yapılmayan 3 bina yıkıldı.

Körfez Belediyesi, 17 Ağustos 1999 depreminde orta hasar gören ve sahipleri tarafından güçlendirilmesi yapılmadığı için tehlike arz eden binaların yıkımını tek tek gerçekleştiriyor. Çevre Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve AFAD tarafından da yıkılabilir raporu verilen binalar, Körfez Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin denetiminde Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı. 

Ekipler son olarak 3 ayrı orta hasarlı binanın yıkımını gerçekleştirdi. Atalar Mahallesi Çayır Sokak ile Kuzey Mahallesi Esentepe Caddesi'ndeki büyük binaların yıkımları gerçekleştirilirken, zabıta ve emniyet güçleri de çevrede güvenlik önlemleri aldı. Yapı Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, "Deprem sonrası orta hasarlı olan ve sahipleri tarafından da güçlendirmesi yapılmayan binalar metruk durumdaydı. Gerekli yasal süreç tamamlandıktan sonra yıkımlarına başlandı" dedi.

Yetkililer bu kapsamdaki diğer binaların da belirli periyot çerçevesinde yıkımına devam edileceğini belirtti. Orta hasarlı binalar dışında ilçede metruk binaların da yıkımı devam ediyor. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında, bağımlıların kullandığı metruk binalar da vatandaşların talep ve istekleri sonrası gerekli yasal sürecin tamamlanması ile yıkımı gerçekleştiriliyor. 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 27.10.2017 23:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37