Devlet vatandaşını kurumlara ezdirir mi?

Son birkaç gündür bu sütunlarda Telekom ile ilgili mücadelemizi anlatmaya çalışıyoruz. Telefonda yaptığımız, bilemediniz 2 dakikalık bir başvuru ile abonesi olduğumuz kurumdan ayrılmak istediğimizde anamızdan emdiğimiz sütün nasıl burnumuzdan getirildiğini dakika dakika belgeleri ile anlatmaya çalıştık.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Eylül 2021 Pazar 21:00
Devlet vatandaşını kurumlara ezdirir mi?

Son birkaç gündür bu sütunlarda Telekom ile ilgili mücadelemizi anlatmaya çalışıyoruz. Telefonda yaptığımız, bilemediniz 2 dakikalık bir başvuru ile abonesi olduğumuz kurumdan ayrılmak istediğimizde anamızdan emdiğimiz sütün nasıl burnumuzdan getirildiğini dakika dakika belgeleri ile anlatmaya çalıştık.

Geçtiğimiz Haziran ayının içerisinde Kent merkezinde bir Telekom bürosuna “İnternet ve TİVİBU aboneliğimizi iptal ettirmek istiyoruz” şeklinde başvurumuz üzerine görevli bize “-Beyefendi şu ana kadar olan borçlarınızı ödediğiniz takdirde aboneliklerinizi hemen iptal edebiliriz” uyarısını aldığımızda borcumuzun olmadığını ekranlardan gören görevli bizden birkaç imza aldıktan sonra aboneliğimizin sonlandırıldığını söyledi.

Geçtiğimiz gün 98 lira ve 84 lira olan iki TİVİBU faturamızın ödenmesi kurum tarafından istendiğinde borcumuzun olmadığını kapalı olan aboneye neden fatura geldiği ile ilgili saatler süren telefon trafiğinden sonra “-Yüksel arkadaşlarımızın size iptal sırasında TİVİBU cihazını teslim etmeniz gerekirdi, cihaz teslimi yapmayınca aboneliğiniz faal görünüyor” cevabını verdi.

Ne kadar mücadele etti isek başarılı olamadık ve toplam 200 liraya yakın faturayı seve seve ödemek zorunda kaldık, bu seferde “Abone iptalini biz yapmıyoruz Telekom müdürlüğüne gideceksiniz abone iptali ancak müdürlükte yapılıyor” uyarısını aldık.

İlk gün saat 10.36’da sıra fişi almamıza ve önümüzde sadece 7 kişi olmasına rağmen mesai saatleri içerisinde dört görevlinin üçünün yıllık izinde olması münasebeti ile sıra gelmeyince mesai saati bitiminde kör pişman eve döndük.

Ertesi gün sabah saatlerinde elimizde TİVİBU cihazları “lanet olsun sakin bir şekilde bu işten kurtulmamız lazım” diyerek tüm sakinliğimiz ile yine Telekom müdürlüğünün yolunu tuttuk fiş aldık, saat tuttuk görevli personel bir kişinin abone iptali için yaklaşık 32 dakika harcıyor 32 dakikanın çok büyük bölümü 40-50 adet fotokopi çekimi ile geçiyor.

Zor bela haksız yere 2 fatura ödedikten sonra Aboneliğimizi iptal ettirdik, Kurumdan çıktık, konu ile ilgili olarak kendimize ait sosyal medya hesabımızdan durumu anlattık ve kısa bir zaman sonra gelen yorumlardan ve aramalardan anladık ki Türkiye’de bir şekilde herhangi bir platforma bulaşıp ta istediği an bu platformdan ayrılabilen bir Allah kulu yok.

Sözünü ettiğimiz platform ve kurumlar kendilerinden ayrılmak isteyen aboneden “Yok süre dolmadı, yok Cihaz teslimi yapılmadı, Yok Faks çekmedin, yok sözleşmedeki annenizin kızlık soyadının ikinci harfi  eksik çıkmış” diyerek haksız bir yere para tahsilatı yapmaktan bir an bile geri durmuyorlar.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu kurum ve platformlardan ağzı yanmayan, İllallah demeyen kimse kalmamış, Kısa bir araştırmadan sonra bu “abone sonlandırma” problemi dolayısı ile milyonlarca insan mahkeme koridorlarında dolaşıp duruyor.

Bu konuda devlet mutlaka ama mutlaka kanuni bir müeyyide uygulamalı. Abone bir platforma nasıl dakikalar içerisinde giriyorsa yine dakikalar içerisinde çıkabilmeli. Platformların haksız yere vatandaştan tahsilat yapmalarının önü kesilmeli.

Bu durumun sürdürülebilirliği artık kalmamıştır. Mesele sadece birkaç kişiyi değil artık milyonlarca aboneyi ilgilendiren habis bir ur gibi tüm vücudumuzu kaplamış durumdadır.

Ekonomik sıkıntı öteden beri vardı. Pandemi dolayısı ile hayat iyiden iyiye zorlaştı. Bu kadar sıkıntı içerisinde vatandaş “Ben artık bu faturaları ödeyemiyorum, var olan aboneliklerimin borcu varsa ödeyip masraflarımı en aza indirmek istiyorum” dediğinde önüne o zamana kadar görmediği engeller ortadan kaldırılmalıdır.

Vatandaşı 3-5 tane kuruma kul-köle ettirmek kime ne fayda sağlıyor?

Var mı cevabı olan?

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37