Diyarbakır'da tarihi surlar restorasyonla hayat buluyor

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, tarihi surlarda bulunan ve restorasyonla yenilenen Mardin Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

05 Nisan 2021 Pazartesi 11:39
Diyarbakır'da tarihi surlar restorasyonla hayat buluyor

DİYARBAKIR (İGFA) - Tarihi Diyarbakır surlarındaki diriliş tüm hızıyla sürüyor. Vali Münir Karaloğlu tarafından kadim şehrin en önemli yapılarından olan tarihi surların dört bir yanında başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor. 

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Diyarbakır Surlarındaki restorasyon çalışmaları kapsamında yenilenen Mardin Kapısı'nda incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, aslına uygun olarak yenilenen ve surlardaki yerine monte edilen kapıyı yerinde inceledi. Vali Karaloğlu, yetkililere çalışmalarından dolayı teşekkür ederken şehrin tarihine, kültürüne ve değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Vali Karaloğlu, 5 km uzunluğundaki surların dışarıya açılan 4 ana kapısından birisi olan Mardin Kapısında gerçekleştirdiği incelemeler sonrasında Keçi Burcunun etrafında sürdürülen peyzaj çalışmalarını da inceleyerek yetkililerden devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37